Család

Van mostohagyermeked? Tagadod vagy vállalod?

Nekem teljesen természetes volt, hogy gondját kell viselnem a lízingelt fiamnak a láthatások és az iskolai szünetek alatt, mert – bár a szerelem hormongőzös hónapjai akár el is kenhették volna bennem a felelősségérzetet – egyszerűen csomagban érkezett a férjemmel.

Tudtam, hogy nehéz lesz, de úgy döntöttem, így is megéri a mostohaanyaság. Mégis kaptam a meglepő e-maileket, telefonokat annak idején, látván, milyen látványosan felvállalom ezt a kölyköt, akihez vér szerint az égvilágon semmi közöm. Csodálkozott mindenki: így szeretitek egymást? Nem te vagy a gyűlölt mostoha? Tényleg viszitek nyaralni? Nem zavar? És még ezer és egy kérdés jött, amit nem tudtam hova tenni. Aztán múltak az évek, szaporodtak körülöttem is a mozaikcsaládok, a játszótéren is egyre több anyukát ismertem meg, akinek a párja hozott egy vagy több gyermeket a kapcsolatába. Valami egészen furcsa módon azonban azt a tendenciát vettem észre, hogy kettészakad a mostohaanyák tábora.

A folytatásért kattints a Második feleség caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top