Család

Elhagyta őket a férjük, mert elmentek szavazni

El tudod képzelni, hogy a férjed elhagy csak azért, mert elmentél szavazni? Az afrikai Zanzibárban ez számos nővel megtörtént az elmúlt hetekben.

Közel ötven nőt hagyott el a férje Zanzibárban azért, mert a múlt hónapban tartott tanzániai választásokon a férjük akarata ellenére is elmentek szavazni.

A helyi nők jogaiért küzdő aktivisták közlése szerint számos olyan nő is akadt, akik viszont nem mertek élni a szavazati jogukkal, pontosan azért, mert attól tartottak, hogy a férjük dühében bántalmazná vagy kidobná őket otthonról. Mindemellett olyanok is voltak, akik elmentek ugyan szavazni, de nem arra a jelöltre adták le a voksukat, akire saját meggyőződésük szerint szerették volna, hanem arra, akire a férjük akarta.

“Azt hittem, hogy egy demokráciában normális és szabad, hogy nem egyformán gondolkodunk a  politikáról. A férjem viszont sajnos hajthatatlan volt, és végül úgy döntött, hogy elválik tőlem. Mindemellett a gyermekeink alapvető szükségleteiről sem gondoskodik ezután” – mesélte egy nő az egyik helyi lapnak.

Forrás: The Guardian

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top