Család

Két nap alatt egy nagymama és a fia életét is megmentették a mentősök

Mindkettőjüknek szívinfarktusa volt. A család levélben köszönte meg a mentőszolgálat szakembereinek segítségét.

Két nap alatt egy középkorú nő és a fia életét is megmentették a Csongrád megyei mentősök – írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

Képünk illusztráció (Fotó: MTVA / Juhász Gábor)

Először a nagymama lett rosszul; mint kiderült, infarktusa volt, ezért a helyszíni ellátást követően azonnal a szegedi szívkatéteres laborba szállították. „Furcsa egybeesés, hogy következő nap ugyanaz a személyzet teljesített szolgálatot az esetkocsin. Ismét mellkasi fájdalmas beteghez riasztották őket. Az egységnek ismerős volt a név és a cím is. Nem tévedtek, ezúttal az előző napi beteg fia szenvedett infarktust” – írja bejegyzésében az OMSZ.

A férfit édesanyjához hasonlóan helyszíni ellátásban részesítették, majd elindultak vele a kórházba. Útközben azonban komplikáció lépett fel: leállt a beteg keringése. Az esetkocsi személyzete azonnal beavatkozott, sikeresen újraélesztették a beteget, majd végrehajtották rajta a szükséges szívkatéteres beavatkozást.

A család levélben köszönte meg a mentésben részt vevőknek a segítséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top