Család

Kirándulni ment a kisfiával, 3,72 karátos gyémántot talált

Különösen szerencsés túrára indult anya és fia.

Kisfiával, testvéreivel és édesanyjával ment kirándulni az a 27 éves texasi nő, aki 3,72 karátos, különösen nagy értékű gyémántot talált a földön. Igaz, hogy Miranda Hollingsheadnek volt némi oka reménykedni a mesés találatban, mert az arkansasi Gyémántkráter Nemzeti Parkba vezetett a kirándulás múlt pénteken.

Miranda Hollingshead és gyémántja (forrás: Arkansas Crater of Diamond State Park)

A park ugyanakkor az utóbbi években inkább már csak a családi kikapcsolódás helyszíne, nagyon ritkán találnak itt értékes köveket. 2013-ban talált valaki hasonló értékű követ, mint Hollingshead, két éve viszont másvalaki 7,44 karátos gyémántra bukkant. Hollingshead egyébként teljesen véletlenül a park északkeleti részén látta meg a gyémántot egy dombon, miközben a kisfiával beszélgetve megfordult. A park munkatársai szerint egy nem sokkal korábbi, heves esőzés miatt kerülhetett felszínre a drágakő.

Hollingshead és fia Caro Avengernek nevezték el a gyémántot. A megtaláló azt állítja, nem akarja eladni, inkább belefoglaltatná egy gyűrűbe.

(KATV.com)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top