Család

Gyerekeket vertek meg és raboltak ki a Boráros téren

Ütötték és rugdosták őket, a támadók között 9 éves fiú is volt.

Vasárnap délután az egyik legnagyobb budapesti skate-parkban, a Boráros téren egy agresszív csapat rárontott néhány gyanútlan gyerekre. Ököllel verték, majd a földön meg is rugdosták őket. Elvették a táskáikat és más holmikat, és elmenekültek. Nem sokkal később a rendőrök elfogták őket.

Mindez úgy derült ki, hogy a 24.hu egyik újságíróját kétségbeesetten hívta a 13 éves fia, hogy őt is bevitték tanúként a rendőrök. Őt nem bántották, de neki is elvitték a táskáját.

A Haller utcai rendőrkapitányságon jól kezelték a helyzetet. Persze órákig kellett várakozni, de ennivalóval, vízzel, édességgel kínálták a sértett gyerekeket, és behívtak néhány otthon lévő munkatársat is, hogy jobban haladjanak. A támadók és a megtámadottak csoportját elkülönítették, ahogy a szülői csoportokat is.

Kiderült, hogy a támadók közül a legidősebb sem volt még 13 éves, az egyik pedig most múlt 9, és a beszámolók szerint ő volt a legagresszívabb, késsel is fenyegetőzött.

A cikk szerzője arról is ír, hogy a megtámadott gyerekeknek le kell küzdeniük a poszttraumás stresszt, de idővel ki fogják heverni, és egészséges lelkű felnőttek válnak belőlük.

Azok a srácok viszont, akik megkapják a büntetésüket, nagy bajban vannak. Ezek után ugyanis senki sem azon gondolkodik, miért váltak szörnyetegekké, milyen körülmények között nőnek fel. Megkapják a büntetésüket, és kész, de utána valószínűleg ugyanazt folytatják majd.

(Kiemelt kép: Facebook/Boráros Skatepark)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top