Család

38 milliót kellene fizetniük a kórháznak, hogy elhozhassák a csecsemőjüket

Sokba került az életmentő beavatkozás.

Súlyosan koraszülöttként, 23 hetesen született meg egy angol pár gyereke, éppen akkor, amikor a várandós szülők Dubajban nyaraltak. Az egészen aprón, 400 grammosan született csecsemőt meg tudták menteni egy helyi kórház koraszülött osztályán, és egyelőre természetesen bent is tartják a kórházban.

A szülőkkel viszont máris közölték, hogy a kislány eddigi ellátása 100 ezer fontba (körülbelül 38 millió forintba) kerül, és a számla magasabbra is rúghat, a további kezelésektől függően. Amíg a szülők nem fizetnek, addig haza sem vihetik a gyereküket.

Saybie a világ legkisebb túlélő koraszülöttje

A kép illusztráció (AFP PHOTO / Sharp HealthCare/HO)

Mivel az Angliában élő anya nem kötött utasbiztosítást, és nem Dubajban fizeti a társadalombiztosítást sem, ezért az újdonsült szülőknek önerőből kell kifizetniük a kórházi kezelések összegét. Férje haza is utazott, hogy el ne veszítse a munkáját, és a kétségbeesett szülők jobb híján jelenleg egy GoFundMe-oldalon próbálnak pénzt gyűjteni a kis Amal hazahozásához.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top