Család

Az Amerikát megrázó tüntetések közben kérte meg a barátnője kezét

Két hete tartanak a George Floyd meggyilkolása miatt indult tüntetések az Egyesült Államokban. Mostanára nemcsak ijesztő, hanem szép jeleneteket is láttunk.

A hétvégén is számos amerikai nagyvárosban folytatódtak a George Floyd meggyilkolása miatt indult antirasszista tüntetések. Szombaton és vasárnap azonban az eddigieknél békésebbek voltak a megmozdulások, noha továbbra is rengeteg ember ment ki az utcára.

Xavier Young és barátnője, Marjorie Alston az észak-karolinai Raleigh-ben vettek részt egy tüntetésen a hét vége felé. Young hátizsákot is hozott magával, benne a legszükségesebb tárgyakkal. Mikor a több órás vonulás után letérdelt, hogy elővegyen egy vizes flakont, helyette egy jegygyűrűt vett ki a táskából, és ott, a tömegben megkérte Marjorie kezét.

Tüntetés Philadelphiában

Tüntetés Philadelphiában (fotó: Cory Clark/NurPhoto)

A vőlegény a Good Morning Americának azt nyilatkozta, majdnem elájult a lánykérés előtt, mert annyira izgult, és ki is volt merülve. A jegyespár azt tervezi, hogy közös könyvecskében dokumentálják a jelenlegi történéseket, hogy tudjanak majd róla beszélgetni a gyerekükkel.

Az Egyesült Államokban május vége óta folyamatosak a rasszizmus és a rendőri erőszak elleni tüntetések, miután egy minneapolisi rendőr nyolc percen át térdelt egy fekete férfi nyakán, megfojtva George Floydot. A tüntetések örvén több városban fosztogatás is kezdődött, az elmúlt hetekben a rendőrök keményen összecsaptak a megmozdulások résztvevőivel, de a fosztogatók mellett a békés felvonulókat, sőt a riportereket sem kímélték.

Nem mindennapi lánykérések az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top