Család

Virtuális lesz idén a Vivicittá városvédő futás

Három napon át lehet teljesíteni a Vivicittá távokat.
Virtuális lesz idén a Vivicittá városvédő futás

A hagyományostól eltérő módon, virtuálisan rendezi meg hétvégén a Budapest Sportiroda (BSI) a Vivicittá városvédő futás.

Az 1986-ban életre hívott tömegsport-rendezvény Magyarország második legnagyobb futóversenyévé nőtte ki magát, az elmúlt időszakban 80 országból 30 ezer résztvevője volt.

A BSI„sok-sok ezer futó egyetértésével” döntött úgy, hogy virtuális formában szervezi meg az eredetileg áprilisra kiírt eseményt, melyen a futás valóságos lesz, a távok három napon át bármikor és bárhol teljesíthetőek.

A versenyen a leghosszabb táv a félmaraton, melyet egyéni mellett párban és hármasban is le lehet futni, emellett a kínálatból még a 10 kilométeres Vivicittá, az 5 km-es Midicittá és a 2,5 km-es Minicittá választható. A csapatversenyben 10 km-en, 7 km-en vagy 2,5 km-en lehet nevezni. Egy 1000 méteres Virtuális SUHANJ! futam is szerepel a programban, mely egy speciális jótékonysági futás/gyaloglás a fogyatékkal élők sportjáért.

A résztvevők a nevezési díjból 500 forinttal egy választható jótékonysági célt támogatnak:

  • a Bátor Tábor,
  • a Magyar Élelmiszerbank Egyesület,
  • a Magyar Hospice Alapítvány,
  • a SUHANJ! Alapítvány
  • és a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány a rájuk leadott szavazatok arányában részesül a várhatóan több millió forint adományból.

A BSI azt is közölte, hogy az idei Vivicittá a külföldi indulók számában szinte biztosan rekordot döntött volna, ugyanis a korlátozások bejelentéséig 50 százalékkal több külföldi nevezés érkezett, mint eddig bármikor.

(MTI)

(Kiemelt kép: Facebook)

Ha most szánnád rá magad a futásra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top