nlc.hu
Család

11 éves terhes kislány

11 évesen esett teherbe a kárpátaljai kislány

Jelenleg ő a legfiatalabb anya Ukrajnában.

Egy 11 éves kislány a járási kórházba jár terhesgondozásra – tudta meg Mihajlo Papis helyi újságíró, aki Facebook-oldalán számolt be a megdöbbentő terhességről. A lány tejességét a Dero.Zakarpattya nevű hírportálnak megerősítette a Beregszászi Járási Kórház, írja a Karpathír.

Az orvosok elárulták, hogy a terhes lány az egyik beregszászi járási település roma táborának lakója, nemrég tért haza Kijevből, ahol fémgyűjtéssel foglalkozott. Emiatt az iskolát sem folytatta.

Terhes 11 éves kislány

Illusztráció: Unsplash

A lánynál normális lefolyású, egészséges a terhesség, de fiziológiailag nem képes megszülni gyerekét, ezért császármetszést terveznek nála.

Az ügyben egyelőre nem indult nyomozás, ugyanis sem a kislány, sem pedig a szülei eddig nem tettek feljelentést. A rendőrség szerint nem is gyakori, hogy ilyen esetekből ügy kerekedik, ugyanis a romáknál nem ritka, hogy kiskorúak esnek teherbe. Ugyanakkor sem Kárpátalján, sem pedig Ukrajnában nem szült még gyermeket 11 éves lány – írja a lap.

Hasonló esetek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top