nlc.hu
Család

Karácsonyi ajándék hitelből

Nagyon ráfázhat, aki hitelből vesz karácsonyi ajándékokat

Kicsivel több, mint 3 hét van hátra karácsonyig, így nem csoda, hogy megkezdődött az ajándékvadászat. Jobb azonban az óvatosság, mert aki tovább nyújtózkodik, mint ameddig a takarója ér, nagy árat fizethet a költekezésért.
bevásárlás

Hiába szereznénk be pont ugyanazokat a meglepetéseket, mint egy évvel ezelőtt, a jelentős drágulások miatt mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni. A tartós fogyasztási cikkek ára ugyanis 15, míg az élelmiszerek árai átlagosan 40%-kal emelkedtek.

Az ajándékok beszerzéséhez és az ünnepi fogások elkészítéséhez azonban nem mindenki a saját pénzét használja, hanem kölcsönből próbálja fedezni a kiadásait, ezért azonban nagy árat fizethetnek.

Az RTL Híradója szerint aki 100 ezer forinttal megy mínuszba a bankszámláján, 24 ezer forinttal lesz kénytelen többet visszafizetni, de nem ez az egyetlen drága megoldás. Az ingyen hitelből is kész ráfizetés lehet, ha akárcsak egyszer késedelembe esnek a törlesztői. Aki pedig a folyószámlahiteléből költ, akár 30 százalékos kamatra számíthat, másfélszer akkorára, mint tavaly.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top