nlc.hu
Család

Megtalálták Kajlát, a kétmilliót érő, ellopott kutyát

Kétmillió forintot érő kutyát loptak el Budapesten

Kajlát, a képzett keresőkutyát egy hajléktalan lopta el, de rengetegen indultak az eb keresésére, így pár órán belül előkerült
A montázson Kajla kutya, illetve gazdája Lakos György, miután megtalálták az ellopott kutyát

Lakos György idős állatmentő a héten a Széll Kálmán téri metróbejáratnál kikötötte Kajlát, a tehetséges mentőkutyát, akinek a segítségével gyerekeket és állatokat találtak meg korábban. Ám most az eb keveredett bajba, valaki ellopta – írja a Blikk.

A Fészeklakó Alapítvány állatmentő szolgálatának vezetője alig másfél percre tévesztette szem elől az ír farkaskutyát, máris elvitték.

Kajla képzett keresőkutya, soha nem támad emberre, az idegenekkel is barátságos. Vakvezető hám és két póráz is volt rajta, mégis ellopták szegényt. Azonnal riasztottam a rendőröket és az önkénteseinket, akik rögtön a város aluljáróiba indultak, hiszen úgy sejtettük, egy hajléktalanról lehet szó

– mesélte a lapnak Lakos György.

Végül igazuk lett, két és fél órával később a Móricz Zsigmond körtéren lévő aluljáróban került elő a kutya. Egy férfi rejtegette a pokróca alatt, és állította, hogy már tíz éve nála van.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a kutyát egy román állampolgárságú férfi lopta el, akit elfogtak, előállítottak és lopás gyanúja miatt kihallgattak.

Korábban írtunk már egy hasonló történetről, egy hajléktalan ellopott és bántalmazott egy kutyát a Blahán, szerencsére Ali kutya is visszakerült a gazdájához. 

(Kiemelt kép: nlc-montázs, fotók: Facebook/Lakos György)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top