nlc.hu
Család

Filmes baki az Egri csillagokban

Van egy filmes baki az Egri csillagokban, ami nem az, amire sokan gondolnak – videó

Úgy tűnik, nem mindenki viselt korhű ruhát a forgatáson.

Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényéből kétszer is forgattak filmet, egyszer 1923-ban, majd 1968-ban. Az utóbbi, Várkonyi Zoltán által rendezett változattal kapcsolatban terjedt el az, hogy az egyik török katona karórát visel, de ezt a jelenetet azóta sem találta meg senki. Maga a pletyka onnan indulhatott ki, hogy nyilvánosságra került egy forgatási fotó, amin az egyik katonát játszó férfi karórát visel a szünetben. 

Van viszont egy filmes baki, ami tényleg szerepel az alkotásban. A mellékelt videóban amikor a tüzes kereket elindítják 2.21-nél, egy pillanatra látni lehet a kép bal szélén, ahogy a kapu felé futnak  olyan katonák, akiknek az öltözéke egyáltalán nem korhű. A Magyar Honvédség ruháját viselő katonák voltak azok, akik meggyújtották a kereket, mikor felvették a jelenetet, írja a Promotions.hu.

Mint a Telex cikkéből kiderül, volt, aki már korábban felfedezte a katonákat, vannak, akik már 2010-ben kiszúrták ezt a bakit is

Emléktábla az egri vár másolatánál a Pilisben,

Emléktábla az egri vár másolatánál a Pilisben, a Nagy-Kevély délnyugati lejtőjén, Pilisborosjenő határában fekszik, közel a Teve-sziklához és az Országos Kéktúra útvonalához, a Pilisborosjenői Kevélyhegyi Tanösvény mentén. A várat az Egri csillagok című film forgatásához építették az 1960-as években. Várkonyi Zoltán filmrendező a látványos, több ezer statisztát felvonultató csatajelenetekhez választotta a Pilisborosjenő és Csobánka között húzódó völgyet a film egyik helyszínéül. (Fotó: MTVA/Lehotka László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top