nlc.hu
Család

Két év alatt 164 első randija volt a nőnek, mire megismerte a férjét

„Két év alatt 164 első randim volt, az utolsón ismertem meg a férjemet”

Szinte munkának fogta fel a szuperintenzív randizást a fiatal nő, aki Excelben vezette a randipartnerekkel kapcsolatos infókat. Azt is, hogy volt-e csók vagy szex. A kitartása végül meghozta gyümölcsét.

Szerelem, vágy, csalódás, remény, frusztráció, bizonytalanság, önbizalom és általános kimerültség – így jellemezte egy fiatal nő a szüntelen randizással töltött két évet, amely során összesen 164 első randevún vett részt, vagyis ennyi különböző férfivel találkozgatott legalább egyszer. 

Az előzményekről a nő elárulta, hogy a húszas éveit két hosszú távú kapcsolatban töltötte, de ezek zátonyra futottak, 30 éves korában pedig eldöntötte, társkereső alkalmazások segítségével kutatja fel az igazit.

150 százalékot belettem, és úgy kezeltem a randizást, mint egy munkát. Szerencsére a 164. számú randipartnerem végül a férjem lett

– fogalmazott.

Minderről a Redditen számolt be, hozzátéve, hogy az összes randevúról feljegyzéseket készített, és szívesen válaszolt a netezők kérdéseire. Ezek alapján foglaljuk össze a tapasztalatait.

Nem volt „átvilágítás” a találkák előtt

A nő elmondása szerint egyáltalán nem volt célja, hogy minél több dolgot kiderítsen a srácról, mielőtt találkoztak volna, hiszen szerinte ez is a randevú egyik lényege. „Amíg azt éreztem, hogy kedves/vicces/érdekes, írásban jó volt vele beszélgetni és kezdeményező volt, nyitott voltam a randira. Szinte mindegyik első randi a match utáni egy héten belül megvolt.”

A nő számára nagyon fontos volt, hogy mit érez egy személy viselkedése és energiája kapcsán, ezért a több száz üzenet küldözgetése helyett jobban szerette a gyorsan megszervezett első légyottokat. Személyesen ugyanis egyből meg tudta állapítani, hogy van-e értelme a folytatásnak, vagy fölösleges egymás idejét rabolni. „Persze idővel javulhat és romolhat a kezdeti kapcsolat – teszi hozzá –, de ha az elején nem vagyunk egymásra hangolódva, az később sem fog megváltozni.”

Ennek persze az a hátulütője, magyarázta, hogy hiába látja és érzi az ember már a randi első percében, hogy semmit nem akar a másiktól, nem lehet csak úgy felállni és elmenni azonnal. Egyszer például elkövette azt a hibát, hogy igent mondott egy vacsorameghívásra, ami nem éppen egy gyorsan lezavarható program.

„Próbáltam kérdezgetni a pasit, hogy fenntartsam a beszélgetést, de túl okosan és kifinomultan reagált minden témára, amit bedobtam. Tegyük hozzá, hogy ez a férfi egyetlen kérdést sem tett fel velem kapcsolatban. A kiszolgálás lassú volt, így két és fél fájdalmas órát ültünk ott együtt. Alig vártam, hogy kijussak onnan. Amikor azt mondta, hogy megnézné, milyen desszertek vannak, belül összeomlottam.”

Excelben listázott partnerek

Volt, aki arra volt kíváncsi, hogyan tudott ilyen sok találkát összehozni két év alatt, mert neki – bár vonzónak tartja magát – havonta egyet sem könnyű nyélbe ütnie. A posztoló ezt részben azzal magyarázta, hogy egy nagyvárosban él, ami áldás és átok egyszerre: könnyű leszervezni egy randevút, de utána nagyon nehéz elkötelezett párkapcsolatot kialakítani, hiszen szinte végtelen a választási lehetőség, ami állandó csábítást jelent. 

Nincs idő pihenésre

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A másik ok, amivel indokolta a tekintélyes mennyiségű találkozót, hogy rengeteg időt és energiát fektetett a randizásba; a konkrét találkákon kívül minden nap órákat töltött a potenciális partnerek jobbra és balra húzogatásával, a matchekkel és az üzenetekkel (Akit érdekel: a Bumble and Hinge randiappokat használta.)

Amikor valaki ilyen szinten beleveti magát a párkeresésbe, óhatatlan, hogy összekeveredjenek a fejében a nevek, a történetek, a korábban szóba hozott dolgok. A posztoló nő a jó memóriájának köszönhetően tartotta kordában az eseményeket, és mivel imádja a listákat és a jegyzeteket, a fontosabb dolgokat felírta, hogy később ne legyen kavarodás. Persze így is előfordult, hogy nem volt biztos valamiben, de ilyenkor csak finoman megkérte a pasit, hogy emlékeztesse a részletekre, vagy rákérdezett, hogy nem beszéltek-e erről korábban.

A nő táblázatban vezette a legfontosabb adatokat a randikról és a partnerekről. Nem volt ezzel különösebb célja, legfeljebb az, hogy ne veszítse el a fonalat. De mivel szinte mindenről készít jegyzeteket, legyen szó elolvasott könyvekről, elkészítendő ételekről vagy helyekről, ahová elutazott, magától értetődő volt számára, hogy ennél a projektnél is precízen rögzít minden infót.

A nő azt is elárulta, hogy mi mindent jegyzett fel:

  • Keresztnév, vezetéknév.
  • Platform, amelyen találkoztak.
  • Randik száma, időpontok.
  • Mit csináltak az első randevún? Izgatott volt-e? Milyen benyomásokkal távozott?
  • Csókolóztak?
  • Szexeltek?
  • Jártak-e nála, illetve ő elment-e hozzájuk?

És ez még csak a fájl első táblája, naptár nézetben is vezette a randevúkat, hogy a szerelmi életének időbeosztását menedzselni tudja. A kiterjedt adatgyűjtésnek köszönhetően egészen meglepő – és nem kevésbé szórakoztató – eredményeket lehetett kiolvasni:

  • 164 első randin volt.
  • Ezek közül 107 pasi (65 százalék) kért második randit.
  • Második randira 50 férfival (30 százalék) került sor, a harmadik randevúig 34-en (21 százalék) jutottak el, míg 4+ randira 24 pasi (15 százalék) volt méltó.
  • Összesen 446 randevúja volt, amíg meg nem ismerte a későbbi férjét.
  • 49 randevúra (30 százalék) kifejezetten izgatottan vagy reménykedve ment el.
  • A pasik közül 48-at megcsókolt.
  • 19 férfivel szexelt (11,5 százalék).
  • A legtöbb első randi egy hónapban 22 volt.
  • Vasárnapon volt leggyakrabban randevúja.
  • A legtöbb, egy napra eső találkozó 4 volt.

Tippek első randihoz

A nő egy érdeklődő férfinak pontokba szedve leírta, mit tanácsol az első randihoz – de a szempontjai mindkét nem számára tanulságosak.

  • Ne ragadj le hosszú időre az üzenetváltásoknál, inkább hívd el randizni. Bónusz pont, ha kreatív vagy gördülékeny módon tudod belecsempészni a kérdésedet a beszélgetésbe. Például: „Ez úgy hangzik, mint [X – ide jön reagálás arra, amit a nő az előbb mondott]. Talán mesélhetnél erről többet is egy ital mellett a héten?”
  • A randin tegyél fel kérdéseket. Nem is gondolnád, hány pasi mutat nulla érdeklődést, és nem akar semmit megtudni az életedről.
  • Figyelj a testbeszédre! Mosolyogj, hajolj közelebb, viselkedj úgy, hogy miközben beszél, azt mutasd magadról, hogy aktívan figyelsz.
  • Rövid legyen az első randi. A vacsorák túl nagy elkötelezettséget jelentenek. Inkább igyatok egy italt, sétáljatok a parkban, piknikezzetek vagy menjetek el egy rendezvényre – ezekbe könnyebb belekezdeni, és könnyebb kiszállni is.
  • Keverd a szórakoztató és a mélyebb témákat! (Például: „mit nézel mostanában a Netflixen”, és „mi az a szokás a családodban, ami fontos számodra?”.) „Lehet, hogy azért, mert olyan helyen élek, de túl sok fiatal és ambíciózus szakemberrel találkoztam, akikkel nagyon sok unalmas randim volt; tulajdonképpen önéletrajzot cseréltünk” – írta a nő. 
  • Figyelj a reakcióira, és ha egy hullámhosszon vagytok, közöld vele, hogy érzed magad a randin. Bókolj! Mondd, hogy alig várod, hogy jobban megismerd, vagy egyeztessetek egy következő randit azok alapján, amikről korábban beszéltetek.
Üzenetváltás törölközőben

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Találkozás a későbbi férjeddel

„Tudom, milyen idegesítő azt hallani, hogy »ha tudod, akkor tudod», de… én valahogy így éltem meg” – válaszolta a nő arra, hogy mit érzett a 164. első randin, amikor megismerte a leendő férjét. A torkában dobogott a szíve, és úgy érezte, hogy ő nem olyan, mint azok a férfiak, akikkel randizott. „Láttam rajta, hogy jó szíve van, és azonnal jól éreztem magam vele. Az este végére már a második és harmadik randit tervezgettük.”

A férfi egyébként a későbbiekben be lett avatva abba, hogy szerelme ipari mennyiségben tolta a randizást korábban, de ez nem zavarta. Sőt, miután összeköltöztek, összefutottak a nő egyik korábbi randipartnerével – akivel előtte kétszer is találkoztak –, de sima ügy volt, nem lett belőle dráma.

És hogy szükség volt-e ilyen intenzív randizásra? Kellett-e a sok tapasztalat? Vagy ha elsőként találkozik a későbbi férjével, akkor is tudta volna, hogy egymásnak lettek teremtve? Nos, ez nem ilyen egyszerű.

„Ha a randizós kalandozásom kezdetén találkoztam volna a férjemmel, rögtön észrevettem volna, hogy kedves, szellemes, jóképű és jó vele lenni. Ezek általános dolgok, amiket a legtöbb embere szeret. De lehet, hogy nem vettem volna észre néhány mélyebb tulajdonságát, például azt az empátiát, ami egy családtag gondozása során alakult ki benne. Akkor még nem tudtam, hogy ez mennyire fontos lesz nekem, mert egy évvel a találkozásunk előtt, egy saját élményen keresztül jöttem rá. A randizás két rázós éve során sokat tanultam magamról, és arról, hogy mi a fontos számomra.”

A férjemnél nem volt meg minden felszínes dolog, amiről azt hittem az elején, mennyire fontos nekem. De most már tudom, hogy ami valóban számít, abban sokkal többet kaptam, mint amit remélhettem.

Összességében a nő egyáltalán nem bánta meg, hogy 164 pasival volt első randija, de azt elismeri, hogy rengeteg találka miatt gyakran eltűnt a randizás öröme. Egyedült azt sajnálja, hogy sok olyan emberre pazarolta az időt, akik egyértelműen nem voltak neki valók. Például 28 randin volt egy sráccal, aki papíron tökéletesnek tűnt, de a valóságban messze nem volt az. Az ilyet kár erőltetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top