nlc.hu
Család

Hogyan találjuk meg az igazit?

„A társkeresésnek nem kell rémálommá válnia” – Másoknak segít a nő, aki két évtizeden keresztül kereste az igazit

Hogyan találjunk rá a szerelemre? Susan Sapiro, aki mára befutott és sikeres író lett, nem mindig tudott erre a kérdésre pontos választ adni. Elmondása szerint két évtizeden keresztül próbálta megtalálni az igaz társát, majd hirtelen minden megváltozott.

Susan Sapiro két évtizeden keresztül próbált rátalálni az igazira, azonban a folyamatos sikertelenség miatt úgy érezte, hogy kudarcot vallott, majd váratlanul rátalált a szerelem, és mondhatni egy pálfordulás vette kezdetét. Susan úgy jellemezte magát, hogy amióta megismerte jelenlegi férjét, Charlie-t „reménytelen romantikus” lett belőle, majd elkezdett segíteni másoknak is rátalálni a szerelemre. 

Susan neve eddig 17 amerikai könyv borítóján szerepel. Ilyen például az „5 férfi, aki összetörte a szívem”, vagy a New York Times-bestseller, az „Unhooked”

Az író korábban házasságközvetítőként is szerepelt egy reality-műsorban, ahol 30 párnak segített megtalálnia az igazit. Susan elmondása alapján ez idő alatt kívülről is látta, hogy milyen nehéz megtalálni a megfelelő társat, különösen a társkereső alkalmazások korában, azonban véleménye szerint a keresésnek nem kell rémálommá válnia. Az írónak határozott elképzelései vannak azzal kapcsolatban, hogy mi segíthet abban, hogy a való világban találjon ránk a szerelem, éppen ezért megosztott néhány tippet, amik tapasztalatai alapján valóban működnek. 

Fontos, hogy először magunkon dolgozzunk 

Az író szerint egy egészséges kapcsolatot csak úgy lehet megalapozni, ha saját magunkkal is rendben vagyunk. 

Amikor érzelmileg kicsit zűrös és zavart vagy, a szerelmi életed tükrözni fogja ugyanezt a zavartságot és káoszt

– meséli az írónak Patty Gross szociális munkás. A megfelelő partner és erős kötelék kialakításában ugyanis sokkal több tényező játszik közre, mint azt elsőre hinnénk. Az öngondoskodás gyakorlása pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben és megtanuljuk szeretni önmagunkat. 

Ha megtalálod a szenvedélyt, ne halaszd el

„Miután panaszkodtam, hogy a barátom nem tesz boldoggá, a terapeutám azt mondta: »A szerelem nem tesz boldoggá. Tedd magad boldoggá. Akkor megtalálod a szerelmet.« Valóban, amikor egy szebb lakást és egy izgalmas könyvkritikusi állást kaptam, találkoztam a férjemmel – aki nagy olvasója és rajongója volt a rovatomnak” – meséli Susan. Hozzátette, hogy azok az emberek, akiknek a szeme előtt az álmuk vagy kitűzött céljuk lebeg, sokkal vonzóbbak lehetnek egy külső szemlélő számára. 

Az embereknek az ambíció és a lendület csábító lehet.

Elrugaszkodni a megszokottól

Susan egyik javaslata talán elsőre sokaknak furcsának tűnhet, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy a módszer valóban működik. Az író ugyanis azt mondja, hogy érdemes megpróbálni kiszélesíteni a látásmódunkat. Ez azt jelenti, hogy abban az esetben, ha eddig ragaszkodtunk ahhoz az elképzeléshez, hogy csak a saját korosztályunkkal randizzunk, emelkedjünk felül rajta. Véleménye szerint fontos, hogy ne zárkózzunk el attól, hogy nálunk idősebb vagy fiatalabb partnerrel randevúzzunk. 

Egy szerelmes pár

Hogyan találjunk rá az igazira? (Fotó: Pexels)

Fogadd meg a visszajelzéseket 

Gyakran eshetünk abba a hibába, hogy túl gyorsan ítélkezünk, éppen ezért esélyt sem adunk egy randinak. Susan szerint ekkor kell tanácsot kérni már tapasztalt házasoktól, akik ha olykor fájdalmas is, de őszintén a szemünkbe mondják az igazságot. 

„27 éve mindennap hálás vagyok, hogy volt valaki egy másik generációból, aki megkérdőjelezte az előítéleteimet, és arra ösztökélt, hogy adjak neki egy második esélyt. Már a férjem” – írja a Huffpost oldalán. 

Ne kerüljünk bele az elvárások hálójába 

Mi tagadás, a mai világban könnyű kialakítani az igazival szemben egy idealizált, és sokszor irreális képet, ami gyakran frusztráló lehet. 

„Ahelyett, hogy olyasvalakit keresünk, aki minden elvárásnak megfelel, koncentráljunk egy olyan személyre, akivel el tudjuk képzelni, hogy olyan történetet írjunk együtt, amely olykor szerkesztésekkel és átdolgozásokkal jár, de mégis megéri” – mondja Esther Perel pszichoterapeuta. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top