nlc.hu
Család

Egymás utáni ikerszülés

Kislányt vártak az ikres szülők, erre ismét ikerfiaik születtek

Sokkot kapott az anyuka.
iker

Egy év különbséggel ismét ikrei születtek egy amerikai házaspárnak. Az Észak-Karolinában élő Angelia Tuttnak és férjének, Elliott McNeilnek a 6 éves lányuk mellett 13 hónapos ikerfiaik is vannak. Az újabb várandósságkor azonban ismét lányra számítottak, és csak egyre. Mint a Good Morning America című műsorban elmondták, meg voltak arról győződve, hogy kislányuk lesz. „Azt álmodtam, hogy egy lányt tartok a kezemben, kis rózsaszínű masnikkal. Már lányneveket válogattam, meg minden” – emlékezett vissza a 29 éves apa.

A házaspárt azonban sokként érte, amikor kiderült, hogy nemcsak egy gyerekkel bővül a család, hanem ismét egyszerre kettővel. „Határozottan meglepetés volt. Mindketten csak egy babát vártunk, majd amikor felhívtak, és azt mondták, hogy megint ikrek, szó szerint lefagytam… és sírni kezdtem” – mondta Tutt, hozzátéve: “Boldogságkönnyek voltak ezek”.

Az anya családjában amúgy nem ritka az ikerszülés. Tutt nagymamájának és a dédnagymamájának is voltak ikrei, valamint az édesanyjának is volt két ikre, Tutt is egyikük.

Tutt az újabb k ikreit – Kendricket és Cairót – császármetszéssel hozta világra. Két hetet töltöttek az intenzív osztályon, de immár otthon vannak az édesanyjukkal. Annak ellenére, hogy az ötgyerekes anyuka most elfoglaltabb, mint valaha, azt mondta, izgatott, hogy „tele a ház”. „Nagy kaland lesz ennyi gyerekkel” – nyilatkozta boldogan.

Mint arról korábban írtunk, minden eddiginél több iker születik világszerte: évente mintegy 1,6 millióan, minden 42. gyerek ikerként jön világra. A gyerekvállalás későbbre tolódása és a mesterséges megtermékenyítés különböző módszerei hatására az 1980-as évek óta egyharmadával növekedett az ikerszülések száma. Az ikrek mintegy 80 százaléka Afrikában és Ázsiában jön világra, de a nyugati országok is felzárkóznak: míg az arány Afrikában stabil maradt, Európában 60 százalékkal, Észak-Amerikában 71 százalékkal növekedett. Ázsiában is nőtt az arány 32 százalékkal. 

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top