nlc.hu
Család
Hajvágásfóbiája miatt kirúghatják az iskolából

Hajvágásfóbiája miatt kirúghatják az iskolából a 12 éves fiút

Óriási hajkoronáját nem nézi jó szemmel az intézmény.
Farouk James

Kirúgással fenyegeti londoni iskolája Farouk Jamest. A 12 éves fiúnak még sosem vágták le a haját, mivel hajvágás-fóbiában szenved, azaz rettegéssel tölti el, ha csak egy kicsit is le kellene vágni a bámulatos hajkoronájából.

A lenyűgöző frizurájával már 250 ezer követőre tett szert az Instán Farouk, aki gyerekmodellként is dolgozik. Mióta tavaly szeptemberben elkezdte az új iskolát, folyamatosan arra kényszerítik, hogy az intézmény előírásainak megfelelően rövid hajat vágassanak neki. Szülei az iskolaorvostól hivatalos diagnózist is kaptak a fiuk fóbiájáról, az iskola azonban ezt nem hajlandó figyelembe venni, tőle is megkövetelik a rövid hajat.

Hiába fogta össze hajgumival vagy fonta be, ezt sem fogadta el az intézmény, mondván szabályzat ellenes.

Azért, mert rendre visszautasítja a hajvágást, Farouk már többször büntetésbe került. Először fél órára, egy másik alkalommal egyórás, legutóbb pedig egy kétórás elzárást kapott. Ezután már csak a felfüggesztés és a kirúgás jöhet szóba büntetésként. 

Farouk anyja azt állítja, hogy ugyan tudott az iskola szabályzatáról, amikor beíratta a fiát, de abban bízott, hogy elnézőek lesznek vele szemben a fóbiája miatt. “Próbálom győzködni a fiamat, hogy vágasson belőle, mert nagyon szeret ebben az iskolába járni. Épp most kezdi el a pszichoterápiát, hogy legyőzze a fóbiáját. Nem tudom, mit tehetünk még” – mondta Bonnie Miller.

(via)

Kiemelt fotó forrása: YouTube / This Morning – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top