Egészség

“Átkozott” szépség

A mai nõ számára két lehetõség kínálkozik. Vagy idegösszeroppanást kap az állandó megfelelni akarás nyomásától, vagy belsõ harmóniát teremt, és elfogadja magát olyannak, amilyen.





Elmesélek egy igaz történetet, ami segíthet abban, hogy a második lehetőséget válasszuk. Kövér, pattanásos, fogszabályzós kislány voltam. Az általános iskolában folyton csúfoltak, de mivel jó szívem volt, és fergeteges humorérzékem, ezért nem közösítettek ki, hanem befogadtak. Valahogy mindig úgy hozta a sors, hogy nálam ezerszer szebb barátnőim voltak.

Ma is hárman fotómodellek, kettő modell, egy pedig táncoslány közülük. Együtt töltöttünk rengetet évet az iskolapadoktól kezdve az első munkahely megtalálásáig, és azután is. Végig asszisztáltam ezeknek a gyönyörű luxus szépségeknek minden percét, pillanatnyi boldogságukat, és az annál hosszabb ideig tartó depressziójukat. Ott voltam, mikor a kifutón ragyogtak, a kamerák kereszttüzében pózoltak, és mikor az öltözőben zokogtak összetört szívvel a nagyon sokadik abortusz és nagyon sokadik szakítás után.

Elpazarolt szépségek, retikülök tele nyugtatóval, a mobiltelefonjuk pedig ficsúrok számaival, akik csak kihasználták őket. Közel járunk már mindahányan a harminchoz, és én, a kis dagi lány, már évek óta megleltem a boldogságomat, és nem vesztem el a címlapok, reklámok, tökéletes nő ideálját mutogató, agyonfrusztrált világában.





Hiszem, hogy a szépség belülről fakad, még akkor is, ha egész gyermek-és kamaszkorom teljes szorongásban, visszahúzódottságban telt el. Kevés férfival volt kapcsolatom, és én is, mint bárki más, rettenetesen megsínylettem minden szakítást. Gyönyörű barátnőim pedig a mai napig ott csillognak minden neves magazin címlapján, „minden” nő rájuk akar hasonlítani, de a kívülállók nem látják, mi is van valójában a fényes papírlapok mögött. Kínzó fogyókúra, állandó idegeskedés, magány, rettegés az öregségtől, és még sorolhatnám. Gyakran mondják nekem a barátnőim, hogy őket az Isten nem megáldotta, hanem megverte a szépségükkel. És nem igaz, hogy félnek tőlük a férfiak, és azért élnek egyedül, mert nem mer hozzájuk senki sem közeledni. A férfiak igenis bátrak. Csakhogy egy valóban szép nő, pár hónap után, már megszokott lesz a szemnek, és ha sekélyes a lelke, felszínesek a gondolatai, akkor bizony egyedül marad. A jó párkapcsolat titka nem a szépségben rejlik. Érdekes, mindenki irigykedve nézi a Hollywood-i dominákat, a magánéleti kudarcaikat viszont senki sem irigyli tőlük. Persze, a kettő nem minden esetben párosul, azaz vannak nagyon szép, és egyben boldog nők is.

Én annak a híve vagyok, hogy teremtsünk magunkban harmóniát, olvassunk sokat, szeressük az embereket és az életet, és ha valaki igazán megszeret minket, akkor a boldogság már nem a kilókon, a nagy, vagy a kis mellen fog múlni, hanem a belsőn.Jelenleg 95 kiló vagyok, és a világ egyik legboldogabb embere. Van narancsbőr, hurkák a hasamon, félelem, hogy nem merek kimenni a strandra, de van mellettem egy olyan ember, aki megfogja a kezemet, rám mosolyog, és azt mondja, milyen gyönyörű vagyok ma reggel. És akkor már semmi sem számít, csak az, hogy biztonságban vagyok, és hazatalált a lelkem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top