Egészség

Gyerekek kérnek tüzet az utcán

A legelszántabb dohányosokat is elgondolkodtatja ez a leszokásra buzdító videó, ami riogatás helyett az érzelmekre hat.

A dohányzásellenes reklámfilmek gyakran mennek rá a riogatásra, de többnyire még így is leperegnek a célközönségről, hiszen a káros hatásokkal ők is tisztában vannak. Most ezzel az irányzattal ment szembe egy thaiföldi kampányvideó, amiben kizárólag a szívünkre hatnak nagyon ügyesen.

Magadra is gondolj!

A kisfilmben gyerekek mennek oda az utcán cigiző emberekhez, hogy tüzet kérjenek tőlük. Természetesen mindenki elutasítja őket, és próbálják nekik megmagyarázni, hogy a dohányzás káros. „Ha dohányzol, hamarabb meghalsz. Nem akarsz inkább tovább élni és játszani?” – kérdez vissza az egyik férfi. Végül a gyerekek egy papírt nyomnak a felnőttek kezébe, amin ez áll: „Ha értem aggódsz, akkor magadra miért nem gondolsz?” A lap alján pedig egy leszokást segítő telefonvonal száma található. A távolról kamerázott felnőtteken látszik, hogy szíven üti őket a kérdés, és valóban gondolkodóba esnek. A rendhagyó kampánynak meg is lett az eredménye, miután levetítették a tévében, 40 százalékkal többen kezdték hívni a leszokást segítő telefonvonalat.

 

Péterfy Bori és VV Béci a cigi ellen

Nálunk legutóbb Ne szívj tovább! címmel készült leszoktatásra buzdító videó, miután 2012-től betiltották a dohányzást a zárt helyeken. Ebben Péterfy Bori dobta le magáról a ruhát, hogy egy szexjelenet után a dohányzó párja ágya mellett virrasszon a kórházban. Nem sokkal korábban pedig VV Béci és Jerzy szokott le a cigiről a nyilvánosság előtt, miután sokan kifogásolták, mennyit füstölnek a játékosok az udvarban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top