Egészség

Melyik hírességet választanád a gyereked apjának?

Híres színész vagy népszerű sportoló – bármelyik híresség lehet a gyerekünk apja. "Celebek" spermáját árulja egy amerikai donorbank.

„Adj a gyerekednek X-faktort!” – így hirdeti a honlapján magát a Fame Daddy, vagyis Híres Papi nevű különös spermadonorbank. A tulajdonos, Dan Richards arra számít, hogy a tinédzserkorukban hollywoodi sztárokról álmodozó csajok felnőve egymásnak adják a kilincset a hírességek spermabankjában. „Segítünk a nőknek, hogy a legjobb eséllyel indítsák gyereküket az életben, hogy a babájuk a legjobb géneket kapja” – érvel a tulajdonos, ami bennünket inkább felbosszant, mint lelkesít. Vajon mi a garancia arra, hogy a világbajnok úszó gyereke szintén világbajnok lesz?

A Gattaca című filmben a szülők kiválaszthatják, hogy az embrióik közül melyik szülessen meg, és természetesen a legjobb géntérképpel rendelkezőt választják, a hagyományos módon született gyermek pedig örök életében kisebbségi komplexusokkal küzd szuper testvére mellett.

Barangolva az állítólag februárban nyíló spermabank honlapján, nézelődhetünk, kit is választanánk leendő gyermekünk apjának. Persze a sperma eredeti tulajdonosának kiléte titok, azt viszont meggondolhatjuk, hogy egy 35 éves focista, vagy inkább egy 25 éves autóversenyző spermáját kérjük szépen. De vannak a leendő apák között tudósok, rocksztárok, színészek vagy laza eleganciával csak arisztokratának nevezett donorok. Ja, és azt is megtudhatja a „híres” apára vágyó anyuka, hogy mennyire tehetős a celeb felmenő. Bár azt már tényleg nem értjük, hogy a dollármilliók hogyan befolyásolják a spermák minőségét…

Christian Bale vagy Tom Hardy?
Christian Bale, vagy Tom Hardy?

Hát ha van olyan nő, aki hajlandó fizetni több mint 5 millió forintnak megfelelő összeget azért, hogy egy fantomhírességtől legyen babája, hajrá, de elég rizikós befektetésnek tűnik, miközben persze egy életre szól. Mint ahogy a frusztráció is, amit egy gyermek elszenvedhet, ha nem „hozza” a vágyott extrákat.

Az külön kérdés, hogy vajon a hírességeket mivel lehet rávenni arra, hogy pár cseppet adjanak a donorbanknak, pláne ha már úgyis tehetősek. Azt azért ajánljuk a spermabank vezetőjének, az egykori teniszcsillagot, Boris Beckert ne kérdezze meg…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top