Egészség

Már online is lehet bárkiből orvos

Netes kurzusokat indít Svédország vezető orvosi egyeteme.

Ingyenes online tömegkurzusokat indít Svédország vezető orvostudományi egyeteme, a Karolinska Intézet. A tanulni vágyok a világ bármely pontjáról jelentkezhetnek a kurzusokra, hátterükre és a végzettségükre való tekintet nélkül.

A kezdeményezés célja, hogy kielégítsék a magas színvonalú egyetemi oktatás iránti globális igényt. Az új online kurzusokat a két nagy presztízsű amerikai egyetem, a Harvard és a Massachuttes Institute of Technology összefogásából született edX nevű virtuális platformon fogják tudni elérni a tanulni vágyók. A több mint 900 ezer regisztrált felhasználóval rendelkező felületen jelenleg 31 egyetem kínál online kurzusokat a világ minden tájáról.

A világ egyik legjobbjaként számon tartott intézet a Svédországban végzett egyetemi orvostudományi kutatások több mint 40 százalékának ad otthont és az ország legszélesebb körű orvosi és egészségtudományi képzéseit nyújtja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top