Egészség

A szempillahosszabbítás szedi az áldozatait Japánban

Már a japán egészségügyi minisztérium is figyelmezteti a nőket, hogy egyre több a fertőzés a szempilla-hosszabbítás miatt, és a legrosszabb esetben akár vakságot is okozhat.

A japán nők (is) mindent megtesznek azért, hogy gyönyörű legyen a szempillájuk. A szempilla felragasztás annyira elterjed a szigetországban, hogy az egészségügyi minisztérium aggódik a szemfertőzések miatt, amiket a műszempillák okozhatnak.

A videóban megszólal egy szempilla-hosszabbításon többször átesett nő, aki rosszul járt. Azt mondja egy szalonban olcsó kuponokért cserébe hosszabbították meg a szempilláit, viszont utána két hétig égett a szeme, bedagadt, rettenetesen fáj.

A szemészorvosok több ezer ilyen esetről tudnak, és egy megszólaló orvos szerint a legrosszabb esetben vakságot is okozhat. A riporter elmondja, hogy csak megfelelő engedéllyel rendelkező szalonba menjenek a nők. Érdemes végignézni az összeállítást a végéig, mert ott bemutatnak egy iskolát, ahol a leendő szempillamesterek gyakorolnak babákon.

A szempillahosszabbítás szedi az áldozatait Japánban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top