Egészség

3 tipp a könnyebb elalvásért

Van, hogy egyszerűen nem jön álom a szemünkre, ilyenkor pedig a stressz csak még nehezebbé teszi az elalvást. Adunk néhány szuper tippet.

1. Nyugtató fürdő

Ha elalvás előtt veszünk egy kellemes, meleg fürdőt, sokkal könnyebben jöhet majd álom a szemünkre. A meleg víz ellazítja izmainkat, de vigyázzunk, hogy a víz semmiképpen se legyen túl forró. Ha extra relaxáló élményt szeretnénk, tegyünk a fürdővízbe nyugtató olajakat, például levendulaolajat!

2. Vigyázz, mit viselsz

Nem mindegy, milyen ruhákban hajtanánk álomra fejünket – nagyon fontos, hogy kényelmes, kellemes anyagokba bújjunk, mikor lefekvéshez készülődünk. Ne legyen rajtunk zokni vagy hajpánt, ami szoríthatja a fejünket, és kerüljük a poliésztert is. A pizsama legyen könnyű, jól lélegző anyagból, például pamutból. 

3 tipp a könnyebb elalvásért

3. Kapcsold ki!

Mikor lefekvéshez készülődünk, kapcsoljuk ki elektronikai eszközeinket. Így elkerülhetjük, hogy a pittyegő telefon vagy a laptop ébren tartson, arról nem is beszélve, hogy ezeknek az eszközöknek a fénye is gátolhatja a gyors elalvást.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top