Egészség

A diák vette észre, hogy furcsa színű a tanárnő szeme – megmentette az életét

A tanárnő a fiú figyelmeztetésére ellenőrizte a szemszínét – így jött rá, hogy májbetegséggel küzd.

Emma Gregson általános iskolai tanár először nem szentelt túl nagy figyelmet a kilencéves kisfiú aggodalmas megjegyzéseinek a szemével kapcsolatban, hiszen a gyerekek gyakran beszélnek zöldségeket. Végül mégis ellenőrizte a szemét a tükörben, és megállapította, hogy a gyerek szavainak megfelelően tényleg “furcsa színűek”.

A diák vette észre, hogy furcsa színű a tanárnő szeme - megmentette az életét

Gregson ekkor vette észre, hogy nem csak szemfehérje, de a bőrszíne és furcsán sárgás árnyalatot öltött. Először csak a fáradtságnak tudta be a bizarr színt, de végül a sárgaság rosszabbodott, így a tanárnő orvoshoz fordult.

Kiderült, hogy májelégtelenségben szenved: mája megzsugorodott és nem funkcionált rendesen. Gregson azonnal kórházba került, de ott sem tudták működésre bírni beteg máját – átszállították egy transzplantációs központba, ahol három hétig várakozott. Azt mondták, donor nélkül mindössze egy hetet fog élni, és hiába készítették elő két műtétre is, végül mindkét esetben kiderült, hogy a donor mája mégsem megfelelő a számára. Végül egy hatórás műtét során sikeresen megtörtént az átültetés – Emma élete így is hajszálon függött, és ha diákja nem figyelmezteti, lehet hogy ma már nem is élne.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top