Egészség

Tévedésből műtötték rákkal a nénit

A szövettani vizsgálat eredményét nem várták meg, anélkül műtötték meg az idős nénit. Feleslegesen.

A 75 éves, mezőszemerei Ilonka néni elhúzódó gyulladással ment orvoshoz. Az egri Markhot Ferenc Oktatókórházban megállapították, hogy nőgyógyászati műtétre van szüksége, melyet aztán egy Hajdú-Bihar megyei kórházban végeztek el októberben.

Egy gyulladásos gócot távolítottak el és rosszindulatú sejteket találtak nála. Bár a szövettani eredményei akkor még nem érkeztek meg, az orvosok arra jutottak, hogy a jobb lábából a nyirokcsomót is eltávolítják, végül a műtét után közölték vele, hogy a bal lábából is kivették a nyirokcsomót – számolt be az idős asszony kálváriájáról a Bors.

Hazaengedték a kórházból, és bár a sebei nagyon fájtak, a varratszedésen azt mondták neki, hogy rendben gyógyulnak. Ám a néni belázasodott, a sebei elfertőződtek, mentő vitte az egri kórházba, ahol három hétig feküdt. 

A szövettani eredmény ezután érkezett meg, kiderült, hogy a néni nem volt rákos, nem kellett volna megműteni. Ilonka néni sebei a mai napig sem gyógyultak be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top