Egészség

Ez a karkötő megmentheti az életedet

A speciális eszköz képes a felszínre rántani a víz alól a szorult helyzetekben, így rengeteget tehet a biztonságosabb fürdőzésért.

A fulladásos halálesetek megelőzésére jött létre a Kingii, az a speciális eszköz, ami képes szinte másodpercek alatt a felszínre rántani a bajba jutott fürdőzőt.

Az eszköz alapvetően egy nem túl nagy, csuklóra rögzíthető karkötő, amiből egy kar megrántása után önfelfújó légballon szakad elő. A kibomló “lufi” gyorsan a felszínre rántja a veszélybe került személyt, és feltűnő színével még abban is segít, hogy könnyebben rátaláljanak a vízben.

Az eszköz természetesen elsősorban gyerekek és idősek számára lehet hasznos, akik esetleg nem tudnak olyan jól reagálni, ha a vízben valamilyen veszélyhelyzetbe kerülnek, vagy egyszerűen leesik a vérnyomásuk, elfáradnak, vagy tagjaik begörcsölnek az úszástól.

Évente 372.000 emberrel végez fulladásos halál – a Kingii ötletgazdája szerint egy ilyen eszköz rengeteg életet menthetne meg.

Amazonról is megrendelhetjük!

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top