Egészség

Egy csapatban játszhat példaképével a rákból kigyógyult fiú

A 10 évesen rákban szenvedő Daniel Smeltzer soha nem gondolta volna, hogy egy napon még majd azzal fog egy csapatban játszani, akitől beteg gyerekként a legtöbbet kapta.

Amikor Daniel Smeltzernek 10 évesen kemoterápiás kezelésekre kellett járnia, az egyetlen fényt az alagút végén a baseball jelentette számára. Egy jótékonysági rendezvényen alkalma nyílt találkozni az akkoriban a Philadelphia Phillies csapatában játszó Chase Utley sztár baseballjátékossal, aki arra biztatta, hogy soha ne adja fel, és bízzon az erejében. 

Tizenkét évvel később, immár gyógyultan Daniel Samltezer is profi baseballjátékos, ráadásul az élet egy csapatba sodorta össze őket egykori példaképével. Jelenleg ugyanis Chase és Daniel is a Los Angeles Dodgers játékosa.


Daniel nemcsak hogy nem felejtette el hajdani találkozásukat Chase-zel, hanem követve a példát, maga is rendszeresen jár kórházlátogatásra, és beszélget a rákos kisgyerekekkel:

Minden nővérnek azt mondom, hogy egy percig se habozzanak megadni a számomat a srácoknak, mert soha nem lehet tudni, hogy mekkora hatással lesz egy beteg gyerekre az, amiket mondasz neki, illetve hogy mennyit ad hozzá a gyógyulásához

– mondja a 22 éves baseballjátékos.

(Forrás: Today)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top