Egészség

Megvakulhat a kislány, ha nem műtik meg időben

Ilyen beavatkozást azonban nem végeznek Magyarországon, a szülők pedig nem tudják előteremteni az utazáshoz szükséges pénzt.

A kétéves Regina ritka rendellenességgel született. A Crouzon-szindróma lényege, hogy a koponya és az arccsontok korán csontosodásnak indulnak, emiatt deformálódnak. A betegség egyik jellemző tünete, hogy a szemüregek nem fejlődnek ki megfelelően, ez pedig vaksághoz vezet – derült ki az RTL Klub riportjából.

Ez a veszély fenyegeti a balkányi kislányt is. Regina látását csak egy arcműtéttel lehetne megmenteni, ám ilyen beavatkozást Magyarországon nem végeznek: Párizsba kellene elutazniuk, a család anyagi helyzete azonban ezt nem engedi meg.

A műtét költségeit ugyan még állja az országos egészségpénztár, a kiutazás költségeit, a lakhatást, illetve az orvossal való konzultációkhoz a fordítót nekik kellene kifizetniük. Sajnos azonban az édesanya a nap 24 órájában a gyerek mellett van, így nem tud munkát vállalni, az édesapa pedig minimálbérért dolgozik, így egyelőre fogalmuk sincs, miből fogják kifizetni a költségeket.

Ha nem sikerül összegyűjteniük a pénzt, a kislány hónapokon belül elveszítheti a látását.

Az RTL riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top