Egészség
Szponzorált tartalom

Így csökkentheted a műanyagot a háztartásban!

Évente több milliárd tonna műanyag szemetet termelünk világszerte. A folyamatot egyedül te mint vásárló tudod megállítani. Csökkentsd te is a műanyagot a háztartásodban!

Az utóbbi hónapokban egyre többet hallhatsz a műanyag hulladék veszélyeiről, és arról, milyen károkat okozunk a bolygónknak. Ne csak a kanapéról olvasd a szomorúbbnál szomorúbb híreket, helyette légy te is aktív részese a környezet védelmének!

Kérd saját termoszba a kávét!

Ne kérj műanyag poharat a kávézóban! Ha elvitelre kéred a kávédat, legyen nálad egy saját termosz, amibe beletölthetik a kávét, így nem kell minden egyes alkalommal újabb és újabb műanyagpoharat eldobnod. A szívószálat is mellőzd, de ha szükségét érzed, akkor szerezz be többször használatos műanyag szívószálat, ami akár évekig is bírja.

Ne vásárolj műanyag bevásárlótáskát

Elég egy apró szokást megváltoztatnod ahhoz, hogy sokat tehess a környezetért. Szerezz be strapabíró, vászon bevásárlótáskákat, és tedd a szokásoddá, hogy a ridikülödben hordod. Így nemcsak a felesleges költekezéstől óvod meg magad, hanem a műanyagfelhasználást is csökkented.

Mellőzd az előre csomagolt élelmiszereket!

Megfigyelted már, hogy mennyire sok szemét keletkezik, amikor félkész, előre sütött, fagyasztott vagy készételeket veszel? A chipsek és az édességek nagy része is műanyagból készült csomagolóanyagban rejlik. Rengeteg felesleges hulladékot termelünk, még akkor is, amikor csak szó szerint néhány gramm ételt vásárolunk. Igyekezz a minimálisra csökkenteni a műanyagba csomagolt élelmiszerek vásárlását!

Nézd meg a háztartási szerek csomagolását is!

Nem csupán a tartalom, hanem a külcsín sem mindegy! Különösen igaz ez, ha a lehető legkevesebbet szeretnél ártani az egyébként is régóta túlterhelt bolygónknak. Ma már beszerezhetsz olyan mosogatószereket, mosóporokat és tisztítószereket, amelyeket természetes, lebomló csomagolásban árulnak. Sőt, a konyhai papírtörlők és a WC-papírok között is találsz olyat, amit papírba csomagolnak.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top