Egészség

Szex közben halt meg üzleti útján a férfi, munkahelyi balesetnek minősítették

A bírósági döntés alapján a cégnek kárpótlást kell majd a családnak fizetnie.

Munkahelyi balesetnek minősíti a párizsi fellebbviteli bíróság, ha valaki üzleti úton szex közben belehal egy szívrohamba. Ez azt is jelenti, hogy a munkaadónak kárpótlást kell fizetnie az elhunyt családjának – írja a francia sajtóra hivatkozva a 24.hu.

A döntést egy 2013-as haláleset kapcsán hozták meg, amiben egy vasúti társaság dolgozója, Xavier X. munkaútján szexelt egy frissen megismert nővel, szívrohamot kapott, és meghalt.

A TSO francia vasúti építővállalat nem akarta elfogadni a munkahelyi balesetnek minősítést, és perre mentek. A cég érveit azonban nem fogadta el sem az elsőfokú, sem a fellebbviteli bíróság. Az ítélet kimondja, hogy minden, az üzleti út során történt baleset munkahelyi baleset, kivéve, ha a munkavállaló személyes okokból megszakította a munkát, és közben történt vele valami.

A 24.hu a francia jogszabályokra hivatkozva azt írja, a munkahelyi balesetben elhunytak családtagjai nemcsak az államtól, hanem cégüktől is kárpótlásra jogosultak, utóbbinak a dolgozó fizetésének 80 százalékát kell fizetnie az özvegynek vagy az elhunyt gyerekeinek, egészen addig, amíg el nem érte volna a nyugdíjkorhatárt.

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top