Egészség

Aznap derült ki, hogy mellrákja van, amikor megszülte a kislányát

Az amerikai nő melleiben több daganatot is találtak, alig két héttel a szülés után el kellett kezdenie a kemoterápiát.

Alig néhány órával azelőtt tudta meg egy amerikai nő, hogy mellrákja van, mielőtt megszülte a kislányát – írja a Good Morning America.

Brooke Taylor azt mondja, az „anyai ösztön” súgta meg neki, hogy bajban van. A 32 éves oklahomai nő azonnal az orvosához sietett, amint észrevette, hogy csomó van a mellében. „Levettem a pólómat, és azt mondtam neki, nem megyek sehová, amíg meg nem vizsgál – mesélte. – Soha nem fogom elfelejteni az arcát, amikor kitapintotta a csomót. Holtsápadt volt, ahogy rám nézett.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

PART TWO — With great pause we share, family and friends, our greatest day was also the start of a very difficult season. In a rather quick turn of events, yesterday began with a call from a breast health surgeon, who I first met Friday, reporting the results of a breast tissue biopsy: breast cancer. After tremendous collaboration between my OB and new oncology surgeon, we immediately hopped in the Jeep for a strategy meeting. As we made our hour plus drive to Tulsa, we were rerouted to the hospital where I was immediately prepped for a c-section. You see, Elsie was tracking at 38 weeks, 3 days, and her joining the world meant we could expedite tests to confirm the status of the cancer and we can quickly proceed with a fight fit for a brand new mama bear. So on our very best day, it was also one of our scariest. But, I’m going to level with you. I’m prepared. I feel like I’ve been training for this since I was 6 years old. I’m mad. I’ve been praying for this day my entire life. To be a mom. To be supported by my very favorite human. To be still and enjoy motherhood. I am a new mom first, cancer patient second. Allow me this. Thank you, thank you, thank you, for the prayers, messages, and continued support. You have no idea how wrapped in love we already feel. You’re giving us the strength we need to go into battle. This is all we know. We’re in uncharted territory, and we’re thankful for your grace as we navigate the next few hours, days, weeks. We’ll update you as we’re able. Cross our hearts and kiss our elbows.

brooke clay taylor (@ruralgoneurban) által megosztott bejegyzés,

Taylort ultrahanggal is megvizsgálták, és biopsziát is végeztek rajta. A sebész másnap reggel hívta fel azzal, hogy mellrákja van. „Betántorogtam a hálószobába a férjemhez, és elsírtam magam. De nem sírhattam sokáig, mert hívott a szülész is, hogy megkérdezze, mikor tudok befeküdni.”

Taylor császármetszéssel szülte meg a kislányát, azt mondja, maga is meglepődött, hogy a kis Elisa James Taylor egészségesen jött a világra. „Már önmagában az is csoda volt, hogy egészségesen született. Az egész napot vele töltöttük” – mondta a nő.

Taylor bal mellében egy, a jobb mellében pedig két tumort találtak. Jelenleg kemoterápiára jár, reméli, hogy a kezelésnek köszönhetően hamarosan felgyógyul.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top