Egészség

A piacról indulhatott a rejtélyes járvány

Már több mint negyven fertőzött a kínai halpiacon.

Elhunyt a kínai Hupej tartomány fővárosában, Vuhanban fertőző rejtélyes járvány egyik áldozata, egy 61 éves férfi, jelentette a helyi egészségügyi hatóság. A járványt egy egyelőre azonosítatlan vírus okozta, eddig 41 fertőzöttet diagnosztizáltak – írja a 444. hu a The Guardian nyomán.

A vuhani egészségügyi szervek szombati tájékoztatása szerint a héten végzett vizsgálatok arra utalnak, hogy a kórokozó a koronavírusok egy új típusa lehet.

Az elhunyt férfit, a decemberben kirobbant járvány első halálos áldozatát korábban hasi daganatokkal és krónikus májbetegséggel is diagnosztizálták. A kezelések nem enyhítették a tüneteit, január 9-én este leállt a szíve, írták közleményükben.

A halálos áldozat is rendszeresen látogatta a helyi halpiacot, úgy tűnik, az a járvány gócpontja. A hatóságok szerint a fertőzöttek többsége vagy eladó a piacon, vagy visszatérő vásárló.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top