Egészség

A folyosón végezték el a baba EKG-ját, mert nem volt hely a vizsgálóban

Az eset akár Magyarországon is történhetett volna.

Egy kislánynak, Maisie Trotternek igencsak megemelkedett a láza, először hányni és remegni kezdett, majd belilult a keze. Mivel a láza elérte a 39,6 Celsius-fokot, a gyermekorvos tanácsára a szülők azonnal a körzeti kórházba rohantak vele.

Legnagyobb meghökkenésükre azonban az EKG vizsgálatot nem egy arra rendeltetett vizsgálóban, hanem egy kanapén végezték el rajta. Mindeközben az apát azzal a feladattal bízták meg, gondoskodjon arról, nehogy lezuhanjon 10 hónapos kislánya a földre. A sürgősségi osztály azzal indokolta ezt a fura bánásmódot, hogy mindenki nagyon elfoglalt.

Maisie anyját egyenesen sokkolta, hogy a gyermekét egy ilyen vizsgálatnak vetik alá, ráadásul mások előtt a váróban. Azért azt hozzá kell tenni, hogy a nővér rákérdezett, rendben van-e így a dolog, ráadásul az egész maximum 5 percet fog igénybe venni. Választásuk azonban nemigen volt, mivel a vizsgálókra legalább két órát kellett volna várni, a gyerekük egészségét pedig nyilván nem akarták kockára tenni.

Az eset Angliában történt, és az apa most azt reméli, a kép felnyitja egyesek szemét a parlamentben, hiszen a szóban forgó kórházban más problémák is akadnak: nincs elég ágy, és nincs elég nővér. A szülők azt mondják, az egész horrorfilmbe illő jelenet volt. Mi azért kíváncsiak vagyunk, vajon mit szólnának, ha nálunk, Magyarországon kerülnének kórházba…

(Mirror)

Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top