Egészség

Már állni próbál az SMA-ban szenvedő Levente

A kis Levi nem sokkal Zente után kapta meg az életmentő Zolgensma-kezelést.
Már állni próbál az SMA-s Levike

A mindössze kétéves Levente tavaly novemberben kapta meg azt a gyógyszert, ami talán örökre megváltoztatja majd az életét. Édesanyja, Szamler Viktória a Blikknek azt mondja, még ma is nehezen hiszik el, hogy annak idején gyakorlatilag az egész ország összefogott, hogy segíthessen izomsorvadásban szenvedő kisfiukon.

Mióta megkapta a Zolgensma-kezelést, Levente minden nap azért küzd, hogy egyszer talán járni tudjon majd. Már egy állítógépet is kapott, amiben a szülei – életében először – függőleges helyzetben láthatták gyermeküket.

„Amikor pár hónaposan közölték, hogy beteg, nem tudtuk, mihez kezdjünk. Most kaptunk egy lehetőséget, hogy egyszer láthassuk Levit járni, futni, talán még focizni is” – mondja Viktória, aki szerint a gyerek fejlődését jól mutatja, hogy már nagyokat sikít és sípot is fúj.

A család 8 hónap alatt hatalmas utat járt be, és bár messze még a vége és a kitűzött cél, a lehető legjobb irányba haladnak.

Olvass még többet az SMA-s magyar gyerekek gyógyulásáról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top