Egészség

Koronavírus: 818 új fertőzött, 20 elhunyt beteg

32 298 aktív fertőzöttet tartanak nyilván Magyarországon.

818 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 32 298 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – áll a hivatalos tájékoztató honlapon. Elhunyt 20 beteg, így az elhunytak száma 853 főre emelkedett, 8 723-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 22 722 fő. Az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 50%-a, a gyógyultak 34%-a budapesti. 627 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 37-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormány meghosszabbította a járvány miatti határellenőrzést és továbbra is kérik az általános szabályok betartását. Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. 

Az iskolákban és óvodákban továbbra is kötelező a testhőmérséklet-mérés. Az Operatív Törzs jelenleg 25 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 83 osztálynál és 5 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top