nlc.hu
Egészség

Életmenő volt a véletlen segélyhívás

Gyermeke véletlenül hívta a segélyhívót, és ezzel megmentette az életét

Az eset Floridában történt, és fontos leckével szolgál minden szülőnek.

Február 16-án a Hernando megyei seriffhivatalba befutott egy segélykérő hívás, de a hívó fél még azelőtt letette a telefont, hogy beszélni tudtak volna vele. Nathan Kent, a seriffhivatal egyik munkatársa szerint viszonylag gyakran fordul elő hasonló eset, és a legtöbbször arról van szó, hogy egy kisgyerek megkaparintja szülei telefonját. Kent biztos, ami biztos alapon felkereste a lakóházat, ahonnan a hívás érkezett, és észrevette, hogy a parkolóban egy kisgyermek kószál ruha nélkül. 

Szerencsére gyorsan rátalált a lakásra, ahonnan a gyermek kiszökhetett, és mivel nem válaszolt neki senki, beljebb ment, ekkor vette észre, hogy egy eszméletlen férfi fekszik a padlón. Mivel az illető nem lélegzett és Kent a pulzusát sem tudta kitapintani, ezért megpróbálta újraéleszteni. Hamarosan kiérkeztek a mentők is, akik kórházba szállították a férfit. Az orvosok szerint teljesen felépül majd.

A seriffhivatal szerint véletlen volt, hogy a kisgyermek tárcsázta a segélyhívót, de ezzel megmentette édesapja életét. Nathan Kent pedig tanulságként az üzeni minden szülőnek, hogy tanítsák meg gyermekeiknek, hogyan kell viselkedni vészhelyzetben, hogy kihez és hogyan fordulhatnak segítségért.

(via Yahoo)

segélyhívás

Fotő: Oleg Magni/Pexels

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top