nlc.hu
Egészség

Szándékos megfertőzés koronavírussal

Ajtóhoz szorította, és nejére köhögött a válófélben lévő koronavírusos férfi

Sikerült megfertőznie a feleségét koronavírussal, súlyos testi sértés gyanújával ítélték el.

Szándékosan fertőzte meg koronavírussal feleségét a válófélben lévő osztrák férfi – írta meg az elképesztő esetet a Tények.hu. Az eset még tavaly novemberben történt Ausztriában, azonban csak most számolt be róla a helyi sajtó.

Ajtóhoz szorította, és nejére köhögött a válófélben lévő koronavírusos férfi

Képünk illusztráció. Getty Images

A 63 éves férfi és 70 éves nő éppen válófélben voltak, de még egy háztartásban éltek, amikor a férj megfertőződött és karanténba került. A férfi,  amikor megtudta, hogy koronavírusos, feleségét az ajtófélfához szorította és szándékosan ráköhögött, illetve a nő törülközőjét is használta, hogy biztosan megfertőzze őt.

A férfit súlyos testi sértés gyanújával ítélték el. A linzi regionális bíróság szóvivője elmondta, hogy a gyanúsítottat 9 hónap börtönbüntetésre ítélték, három évre felfüggesztve. Emellett 1 000 eurós pénzbírsággal is sújtották, amit volt feleségének kell megfizetnie fájdalomdíjként. Az asszonyt sikeresen megfertőzte, de azóta már ő is felgyógyult – írja a portál.

Hasonló galádságok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top