nlc.hu
Egészség

Mentők vittek állásinterjúra egy vak férfit

Mentők vittek állásinterjúra egy vak férfit

Kétségbeesetten állt a forgalmas út mellett a vak férfi, akit végül a mentők vitték el az állásinterjúra.
Vak férfi

Megható történetet osztott meg az Országos Mentőszolgálat a Facebookon. A hét elején beteghez siettek a mentők Budapesten, amikor a mentőautó vezetője észrevett egy vak férfit, amint a járda szélén álldogál egy forgalmas út mellett. Miután ellátták a betegüket, és visszafelé autóztak a mentők, a 45 év körüli vak férfi még mindig ugyanott, fehér botját a kezében tartva várakozott.

A mentők megálltak, hogy segítsenek a láthatóan kétségbeesett férfinek. Kiderült, hogy Borsod megyéből érkezett a fővárosba egy állásinterjúra. Egy telefonos applikációval tájékozódva jutott volna el a meghallgatásra, ám hiába indult korábban, a telefonja lemerült, az arra járók pedig nem tudták útbaigazítani.

Mivel a cím éppen útba esett a mentőállomás felé, a mentők – a mentésirányítással egyeztetve – elvitték az állásinterjúra a vak férfit, és még a telefonját is sikerült kicsit tölteni útközben.

Bár pár percet így is késett a férfi, remélhetőleg jól sikerült az állásinterjú.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Eren Li)

Segítség a vakoknak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top