nlc.hu
Egészség

Friss hírek az SMA-beteg Zsombor állapotáról

Rengeteget fejlődött az SMA-beteg Zsombor, már állni tanul

Úgy tűnik, hatásos a génterápia. A kazincbarcikai Zsombi volt a negyedik, akiért összefogott az ország. Édesanyja nagyon hálás, hogy látja fejlődni a kisfiát.

Fél órát tud már állni a speciális eszközök segítségével az SMA-beteg 2 és fél éves kisfiú, Zsombor. A kazincbarcikai család egy éve, hihetetlen összefogás után kapta meg a 730 millió forintos kezelésre a pénzt. Azóta Zsombi rengeteget fejlődött – számolt be a Tények.

SMA-beteg Zsombor

Zsombi és édesanyja – Forrás: TV2 / Tények – videó

Szülei abban bíznak, hogy még az idén már a speciális eszközök nélkül, egyedül is képes lesz önállóan állni. Zsombi sokat gyakorol, édesanyja elmondta, hogy alig lehet kivenni a gépből, annyira élvezi.

A kontrollvizsgálaton is jó híreket kaptak a szülei. „Minden értéke rendben van. Részletesen megnézték a véreredményeit, azt is, hogy rendben vannak-e a májenzimek. Alvásvizsgálatunk is volt, voltunk dietetikusnál a diétája miatt” – mondta el Zsombi anyukája, Burinda-Szűcs Szabina, aki nagyon hálás, hogy látja fejlődni Zsombit. „Már elkezdett gügyögni, a kezei ügyesebbek, jobban bírja a fejét tartva az egész törzsét” – mesélte.

Ők is sokat fejlődtek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top