nlc.hu
Egészség

Gyurmaláb baktérium miatt

Megnyomkodta a lábszárát, mintha gyurmába nyomta volna az ujját – videó

A cellulitisznek semmi köze a narancsbőrhöz, hanem egy veszélyes bőrfertőzés.

Lawrence Okoye hatszor megnyomta hüvelykujjával jobb lábszárát, mire hat kerek bemélyedés keletkezett a sípcsontja fölött a bőrén, mintha csak gyurmából lenne a lába. A bizarr tünetek miatt végül orvoshoz fordult, és milyen jól tette – számolt be róla az RTL a Daily Start cikke nyomán.

Az egykori amerikai futballista, jelenleg brit profi atlétikai sportoló a TikTokra feltöltött videófelvételén  látható, amint Okoye hatszor megnyomta hüvelykujjával jobb lábszárát, mire hat kerek bemélyedés keletkezett a sípcsontja fölött a bőrén. A bemélyedések nem szűntek, a látvány olyan volt, mintha gyurmába nyomkodta volna ujját a sportoló, íme:

Két héttel a klip közzététele után Okoye új videóban nyugtatta meg követőit, hogy már jól van, megszűnt lába “gyurmaállapota”. Elmondta, hogy orvosai (sokszor tévesen narancsbőrnek fordított) cellulitiszt diagnosztizáltak nála, egy olyan bőrfertőzést, amely antibiotikumokkal kezelhető, de kezelés nélkül veszélyessé válhat. A baktériumok sérülések útján kerültek a lábába.

A cellulitisz alapvetően egyszerűen gyógyítható betegség, szakszerű és gyors orvosi kezelés nélkül a fertőzés átterjedhet a test más részeire, például a vérre, az izmokra és a csontokra, és a kialakult súlyos szövődményei végtagvesztéshez, egyes esetekben akár halálhoz is vezethetnek. 

Ritka esetekben előfordulhat, hogy más, nem odavaló dolog is nőhet az ember lábára.

férfilábak

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top