nlc.hu
Egészség

A krónikus migrén tünetei

31 éve borzalmas migrénes rohamai vannak az édesanyának

21 éves kora óta súlyos migrénes az anyuka.

Egy anya elmesélte, hogyan szenvedett krónikus migréntől az elmúlt 31 évben – miután 21 évesen először összeesett egy „iszonyatos” fejfájástól.

Az első incidenst követően az 51 éves Kerry Spalding néha hat hétig az ágyhoz kötötte rettenetes migrénje. Ezenkívül elveszítette a látását, émelygett, és fényfóbiát tapasztalt.

Kerry a fájdalom miatt korábban kénytelen volt bezárkózni a hálószobába, távol a gyerekeitől, valamint férjétől, Richardtól. A leicestershire-i Hinckley-ből származó fodrász azt mondta, három napot töltött a sötétben egyedül, még az is rettenetes fájdalmat okozott neki, ha valaki mellette beszélt.

Kerry azt mondja, hogy rohamainak három fázisa van, az utolsó a másnaposság szakasza, amely talán a legfrusztrálóbb.

A krónikus migrén mellett (amikor valaki havonta legalább 15 napon fejfájástól szenved, és ebből nyolc alkalom migrénes tünetekkel jár), az 51 éves nőnek menstruációs migrénje (amely egybeesik a ciklusával), vestibularis migrénje (amely szédülést okoz ) és hasi migrénje (amitől megbetegedhet) is van.

Drasztikus tünetei miatt feladta fodrászatát, és már csak hetente egyszer dolgozik stylistként.

Csak a közelmúltban sikerült olyan kezeléseket találnia, amelyek enyhítik a rohamokat. Most az ösztrogén és az idegblokk-injekciók kombinációjával havi öt napra csökkentek a rohamai, és enyhültek a szédülési tünetei.  

(via)

fejfájós nő

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top