nlc.hu
Egészség

Pénzért írt recepteket a háziorvos

Vesztegetési botrány: pénzért írt fel erős nyugtatókat egy háziorvos Pest vármegyében

A háziorvos asszisztense is benne volt a játszmában.

Előállítottak egy 66 éves háziorvost és 59 éves asszisztensét, valamint egy páciensként nyilvántartott házaspárt, egy 54 éves férjet, valamint 49 éves feleségét is egy Pest vármegyei település háziorvosi rendelőjében. A gyanú szerint a 66 éves háziorvos a köpenyébe csúsztatott ezresekért cserébe vényköteles gyógyszerekből a felírható mennyiség többszörösét írta fel a házaspárnak. Alkalmanként és személyenként 3-8 doboz nyugtató hatású tablettát; Frontint, Rivotrilt, Xanaxot és Tramadolt. Az ügyleteknél jelen lévő, a háziorvos utasításait követő asszisztensnek is csurrant-cseppent az anyagi ellenszolgáltatásból – írja a Police.hu.

A nyomozók úgy vélik, az elmúlt, közel másfél évben 

az orvos közel 1000 alkalommal állította ki a recepteket a vesztegetéssel meggyanúsított házaspárnak.

 

Az orvos és asszisztense gyanúsítása további vesztegetési tételekkel egészült ki: orvosi igazolások, beutalók, vérvétel kiállítása/elvégzése, egyéb gyógyszerfelírás, egyszerű tanácsadás – mindnek megvolt a hálapénzbeli honorálása.

Szerény becslés alapján is több százezer forintra rúg az összeg, amit az orvos a vesztegetéssel keresett.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a bűnügyi felügyeletbe került orvos, valamint szabadlábon védekező asszisztense ellen vesztegetés elfogadása bűntettének, a bűnügyi felügyeletbe került férj, valamint szabadlábon védekező felesége ellen vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Erős a gyanú, hogy a vesztegető oldalon állók létszáma bővülni fog, ahogyan az orvos által elkövetett vesztegetés elfogadásának rendbelisége is. A nyomozás tehát az ügy szélesítésével és teljes körű felderítésével folytatódik – írják.

Mostanában hasonló vesztegetési botrányoktól hangos a sajtó: a magyar modell, aki fogyasztótablettákért cserébe szexet ajánlott orvosának, akár öt évet kaphat.

razzia

Razzia a háziorvosnál (Fotó: Police.hu képernyőkép)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top