nlc.hu
Egészség

Rátalált a szerelem a világ első arc- és kézátültetett férfijára

„Annak ellenére, amin átment, olyan pozitív maradt” – rátalált a szerelem a világ első arc- és kettős kézátültetésen átesett férfijára

Joe DiMeo és barátnője most éppen új otthont keres.

Joe DiMeo 2018 júliusában balesetet szenvedett autójával.  A fiatal férfi hónapokig volt mesterséges kómában és 20 helyreállító műtétet végeztek rajta, valamint többszörös bőrátültetést, hogy kiterjedt harmadfokú sérüléseit kezeljék.

Az egyik legkomolyabb beavatkozásra 2020 augusztusában került sor, egyszerre végeztek rajta arc- és kettős kézátültetést. A donor  egy 48 éves, agyvérzésben elhunyt férfi volt.

„Nem volt furcsa, hogy egy majdnem kétszer idősebb valakinek kaptam meg az arcát, mert teljes mértékben készen álltam arra, hogy újrakezdjem az életemet. Ez vagyok most, és nagyon hamar megbékéltem ezzel” – nyilatkozta DiMeo.

Egy év telt el a műtét után, amikor megismerte a nővérként dolgozó Jessica Kobyt, aki azután írt rá az Instagramon, hogy megismerte a történetét. „Annak ellenére, amin átment, olyan pozitív és laza maradt. Szeretem Joe-t, mert egy vicces srác, tudja, mit akar az életben, nagyon érett a korához képest” – nyilatkozta Koby.

A pár két közös kutyájukkal éppen új házat keres, mert mostani otthonuk túl kicsi nekik, és közben Joe DiMeo saját könyvén dolgozik. „Nem hittem volna, hogy képes lennék motiválni valakit, míg valaki nem írta, hogy miattam nem lett öngyilkos.”

 

Joe DiMeo és barátnője, Jessica Koby

Joe DiMeo és barátnője, Jessica Koby (Fotó: SWNS/Profimedia)

(via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top