nlc.hu
Egészség

Ez a gyógynövény hatékonyan oldja a stresszt

Ez a gyógynövény hatékonyan oldja a stresszt

Az egyik leghatékonyabb természetes stresszoldó növényt mutatjuk be nektek.

A rózsagyökér, más néven aranygyökér igazi jolly joker, mert jó álmatlanság ellen, ellazít és a koncentrációt is segíti.

A rózsagyökeret már az ókorban is alkalmazták. Az Európa és Ázsia hideg területein termő gyógyító növény gyökeréből készítettek főzetet.

Igazi csodaszer a stressz ellen

A rózsagyökér 140 hatóanyagot tartalmaz, és kutatások támasztják alá, hogy kiváló stresszoldó. Egy korábbi tanulmány a rózsagyökér-kivonat hatását vizsgálta 100 olyan személyen, akik munkahelyi vagy iskolai stresszben szenvednek. A résztvevők napi 400 milligrammot szedtek 4 héten keresztül a gyógynövényből, és csak három nap kellett ahhoz, hogy javulást érezzenek a krónikus fáradtság, kimerültség és szorongás területén.

Segíthet csökkenteni a depresszió tüneteit

A depresszió gyakori és súlyos betegség, amely negatívan befolyásolja az emberi érzéseket, cselekedeteket.

A szakemberek úgy vélik, akkor alakul ki depressziós állapot, ha az agyban lévő vegyi anyagok, az úgynevezett neurotranszmitterek kiegyensúlyozatlanná válnak. Az egészségügyi szakemberek általában antidepresszánsokat írnak fel, hogy segítsenek korrigálni ezeket a kémiai egyensúlyhiányokat, de komoly kutatási eredmények azt igazolják, hogy a rózsagyökér mint gyógynövény, antidepresszáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek egyensúlyban tartani az agy neurotranszmittereit.

Rózsagyökér hatásai

Fotó: Getty Images

Segíthet a cukorbetegség kezelésében

A cukorbetegség olyan állapot, amikor a szervezet csökkenti az inzulin hormon termelését vagy arra való reagálását, ami magas vércukorszintet eredményez.

A cukorbetegek általában inzulininjekciókat vagy olyan gyógyszereket használnak, amelyek növelik az inzulinérzékenységet. Érdekes módon az állatkísérletek arra jutottak, hogy a rózsagyökér segíthet a cukorbetegség kezelésének javításában.

Javít a szellemi tevékenységen

Egy tanulmány 56, éjszakai műszakban dolgozó orvosnál tesztelte a rózsagyökér hatásait, akik két héten keresztül 170 milligrammot szedtek a gyógynövényből A rózsagyökér 20 százalékkal javította az orvosok agyműködését és teljesítményét.

Hat a sportteljesítményre

És itt még nincs vége: a vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a rózsagyökér javítja a sportteljesítményt a fizikai és szellemi fáradtság csökkentésével és az antioxidáns aktivitás növelésével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top