Egyéb

Egy kapcsolat vége

A ballagásra kézen fogva érkeztek, ami az öltönyben és kosztümben izzadó negyedikesek számára hidegzuhanyként hatott.




Senki nem sejtette, a C osztályos Judit, az iskola eminens diákja, a matematika és történelem versenyek koronázatlan királynője bármilyen kapcsolatba kerülhet az intézmény vele egykorú fenegyerekével, Gáborral, akinek semmi egyében nem járt az esze, mint a botrányokon és a lányokon. Többen megmosolyogták a párocskát, és előre megjósolták, hogy két hét múlva Gábor, már újabb áldozattal az oldalán jelenik meg a moziban. Tévedtek.





A közös mozizásra együtt érkeztek, akárcsak egy évvel később az évfolyam-találkozóra. A baráti társaság hamarosan megszokta a Gábor és Judit kettőst, és az első rácsodálkozás után megállapították, hogy különbözőségükkel kiegészítik egymást. Dúlt a kamaszszerelem, minden percet együtt töltöttek, és úgy tűnt, a tűz és víz ahelyett, hogy kioltaná egymást, felerősítik a bennük munkáló szenvedélyt. Judit főiskolára járt, Gábor pedig dolgozni kezdett egy Kft-ben, mellette pedig beiratkozott egy kereskedelmi tanfolyamra. 22 évesek voltak, amikor összeházasodtak, és egy albérleti apró lakásban megkezdték közös életüket.





Szerelmük már nem égett több száz fokon, ám az első év lángolását mély barátság, langymeleg harmónia váltotta fel. Nem voltak titkaik, mindent megbeszéltek egymással.

A baráti társaság időközben szétforgácsolódott, és ők ketten élték egymásra utalva saját kis világukban. Mindent közösen csináltak, nem jártak külön utakon. Ha Judit tévézni akart, Gábor is tévézett, ha Judit angol tanfolyamra akart járni, Gábor is beiratkozott, ha Gábor a kollégával sörözni ment, felesége elkísérte.

Az egykori tanárok réme megszelídült, a tanárok kedvence pedig engedett zárkózottságából, merevségéből. Az első években a testi szerelem gyönyöre is hozzájárult, hogy kapcsolatuk megerősödött. Ám a házasság első évében Judit egyszer azon vette észre magát, hogy egyre többször mond nemet kedvesének. Kifogásokat keresett: egyszer a feje fájt, máskor fáradt volt a munka miatt. Eleinte hitte, hogy ez csak átmeneti állapot, amit a diákéveket követő nagybetűs élet rohanása okoz.




Néhány hónap elteltével már aggódott, hiszen alig ébredt benne a vágy férje iránt. Továbbra is átbeszélgettek hosszú estéket, fogták egymás kezét a moziban, de már nem okozott örömöt a másik ölelése. Gábor is érezte a változást, és saját férfiasságát kérdőjelezte meg, látva a probléma komolyságát. Fiatal felesége nem tudott magyarázatot adni.

Hiszen szerette párját, még az életénél is jobban, de ez az érzelem inkább hasonlított a testvéri szeretetre, mintsem a szenvedélyre.

A helyzet rohamosan romlani kezdett. Judit egy idő után szükséges rossznak látta a testi szerelmet, amivel azonban tartozik férjének. Amikor nem bírta tovább a színjátékot, megkérte Gábort, hogy közeledjen hozzá ritkábban.

Három hónappal ezelőtt váltak el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top