Életmód

Ha nem megy a dolog olajozottan…

A hüvelyszárazság a legtöbb nõ számára nagyon is személyes, intim probléma, ezért sokaknak kellemetlen lehet bárkivel is megbeszélni. Pedig ez a gond természetes dolog, szinte minden nõ találkozik vele élete során.





A vaginális szárazság nem csupán fizikai kényelmetlenségeket okoz, de általában érzelmi hatása is van. A jelenséget tapasztalók kényelmetlenül érezhetik magukat, önbizalmunkat is kikezdheti. Sok nő a párkapcsolatában keresi a hibát, míg mások egyszerűen nincsenek tisztában a testükben végbemenő folyamatokkal.







A hüvelyszárazság egyáltalán nem szégyellnivaló dolog. Nem vagy vele egyedül!

• a 20-39 éves nők 1/3-a tapasztalja a hüvelyszárazságot
• a negyven éven felüliek 50%-a tapasztalja a hüvelyszárazságot
• a nők általában háromnaponta észlelik a hüvelyszárazságot
• hormonpótlásos kezelések, valamint méheltávolítás után, idősebb, férjezett nők esetében gyakoribb az előfordulása 






Milyen észlelhető jelei vannak a hüvelyszárazságnak?


A jelenséggel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő panasz a közösülés során jelentkező fájdalom. További következmény lehet: viszketés, nyomásérzékenység, vérzés, égető érzés és fájdalom a hüvelyben.

A hüvelyszárazsággal járó kellemetlenségek könnyen orvosolhatók a vízalapú, vízben oldódó síkosítók használatával, melyek ezen tulajdonságaik miatt hasonlóak a természetes testnedvekhez. Ha azonban a probléma a síkosító használata mellett is fennállna, mindenképpen konzultálj orvosoddal – bármilyen életkorban is légy – mert az egészséges szexuális életet élvezni minden nőnek joga!


A síkosító használata és a szexuális élvezet 





A  legtöbb nő azt hiszi, hogy a síkosítók használatát nem neki találták ki, sokan attól félnek, partnerük rosszallaná alkalmazását. Ha még sohasem próbáltad ki, itt az ideje! Először talán kényelmetlennek fogod találni a gondolatot, de hidd el, a hüvelyszárazság természetes dolog. Ha sikerül leküzdened ellenérzéseidet, és kipróbálod, te is belátod majd, így minden egyszerűbb. Sokan nem egyszerűen kellemesnek találták az anyag használatát a szexuális együttlét során, hanem partnerük számára egészen újszerű élményt is jelentett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top