nlc.hu
Életmód
Rák, Oroszlán, Szûz

Rák, Oroszlán, Szûz

A Rák lubickoljon vízben, az Oroszlán utazzon el, a Szûz aludjon sokat. Hát ezek a jegyek valóban jól jártak!





Rák (06. 22. – 07. 22.)

Helyzetkép egészségedről: Torok- és nyakcsigolya problémák tarthatnak izgalomban, amelyet ne próbálj meg otthon, házilagosan kezelni. Amilyen kevés fizikai és lelki energiával rendelkezel tavasszal – amelynek elsődleges okozója a bizonytalanság, az aggodalmak –, annyival több lesz az év második felében, amikor talán még hegyeket is képes leszel megmozgatni!

Erővel töltekezés: Ahogy feltöltöd testednek lemerült mangán- és magnéziumkészletét, úgy tér vissza az erőd. Egyél sok, kissé kesernyés ízű, vöröses tépősalátát, vagy ropogós jégsalátát, amit bőségesen locsolj meg citromlével, és bolondítsd meg néhány csepp narancs levével.

Karcsúsító diéta: Naponta 1000 kalória, aminek 50 százalékát gabonafélék, 30 százalékát zöldségek, 20 százaléka hüvelyesek tegyék ki. Hetente kétszer egyél halat.

Ajánlott testmozgás: Minden, ami kapcsolatban áll a vízzel, extra energiával tölt fel, és boldogít. Próbáld ki a vízi gimnasztikát, járj hetente kétszer úszni, vagy tegyél tavasszal vízre egy kajakot, és evezz!

Gyógyító ásványa: Gagát. A fekete borostyánként ismert kő dörzsöléskor feltöltődik elektromossággal. Jó hatása van a légutakra, a meszesedésre, az izületi gyulladásokra, hordd állandóan magánál.






Oroszlán (07. 28. – 08. 23.)


Helyzetkép egészségedről: A tavasz mottója: a kevesebb több! Ne hajszold magad, mert tavasz végére elérheted teljesítőképességed határát, hiszen már most könnyebben fáradsz, mint tavaly ilyenkor. Epédnek zavartalan működéséhez egyél rostban gazdag, de cukorban szegény táplálékot, és igyál oroszlánfog gyökeréből készült teát, ami enyhítheti a panaszokat.

Erővel töltekezés: Áprilisban iktass be rövid szabadságot, és utazz távol lakóhelyedtől. Ha tudatosan kombinálod egymással az élelmiszereket, energiád pillanatok alatt visszatér. Szénhidrátot csak szénhidráttal, vagy zsírral, fehérjét csak fehérjével, gyümölcsöt pedig semmi mással ne egyél együtt. Elsőként kerüld a hús krumplival, tésztával, rizzsel való fogyasztását.

Karcsúsító diéta: Hetente egy gyümölcslé-nap csodákat tesz. Csak frissen préselt gyümölcslevek jöhetnek szóba, de azokból annyit ihatsz, amennyi csak beléd fér!

Ajánlott testmozgás: Erősítsd hátizmaidat, ahol felhalmozódik a sok feszültség. Kezdd a napot felülésekkel, de jó, ha a konditeremben több időt töltesz az evezőpadon, vagy időnként otthon lenyomsz néhány fekvőtámaszt.

Gyógyító ásványa: Berill. A fehér berill a legnemesebb ásványok egyike, mely ritka, de érdemes utána járni és beszerezni. Kedvező hatása van a szív- és az érrendszer működésére, és pozitív energiával tölt fel.






Szűz (08. 24. – 09. 23.)


Helyzetkép egészségedről: Koleszterinszinted emelkedése és véred vastartalmának csökkenése veszélyeztethetik az idei tavaszi topformát. Igyekezz visszatérni a megszokott életritmusodhoz, és nem baj, ha nem végzel el mindent, amit tervezel, de esténként 10 óra körül hajtsd álomra fejed, mert szervezeted így tudja újra termelni azt a sok energiát, amire szükséged van.

Erővel töltekezés: Spenót, spárga és savanyú káposzta az egészséged és fittséged tavaszi csodafegyvere, mely nemcsak a megújulást, a vitaminnal töltekezést teszik lehetővé, hanem meghozzák a kedved az erotikához is… Iktass be havonta egy hosszú, pihenő hétvégét, és már pénteken vedd az irányt a természet vagy a gyógyvizek felé.

Karcsúsító diéta: Napi 800 kalória, ami állhat főtt krumpliból, diétás margarinból és sovány sonkából, vagy tojásból.

Ajánlott testmozgás: Nyújtó gyakorlatokra van szükséged, amivel elgémberedett izmaidat lazíthatod, és közben javíthatod tested tónusát is. Ha erre nincs időd, állíts fel a lakásodba egy bordásfalat, és lógj rajta reggel, este.

Gyógyító ásványa: Azurit. Aki sokat ül a számítógép előtt, vagy állandóan a tévét nézi, tegye maga mellé a rézásványt, ami kiszűri a káros sugárzásokat. Pozitív hatással van az idegrendszerre, összeszedetté tesz, és segíti a betegségből való gyors felépülést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top