nlc.hu
Életmód
A mondás szerint a férfiak a szõkéket szeretik…

A mondás szerint a férfiak a szõkéket szeretik…

A mondás szerint a férfiak a szõkéket szeretik, a barnákat veszik feleségül, de a vöröseknek egyikük sem tud ellenállni.





Vajon ezért festik a nők a hajukat? Természetesen nem, de azt tudják, hogy az ápolt, fénytől ragyogó haj bármilyen színű legyen is, vonzza a férfiakat.



Tudtad, hogy a nők már az ókorban is „festették” a hajukat? Egyiptomban előszeretettel használták az indigót, ami kékes árnyalatot kölcsönzött a hajuknak, más vidéken kedvelt volt a henna, a vöröses árnyalat eléréséhez, míg a szőke hajat kénnel és salétrommal nyerték. Ma már szerencsések vagyunk, hogy egyre több és jobb minőségű, élénkebb színű hajfestékeket lehet kapni a piacon.


De miért is festjük/szinezzük a hajunkat?
Ez elsősorban kortól függ. A fiataloknál mindenképpen a divat játssza a legfőbb szerepet, míg a középkorúak és az idősebbek az ősz hajszálakat szeretnék elrejteni. Ami a közös, az a ragyogó , fényes haj, amit a színekkel tesznek intenzívvé.

A magyar nők többségének az eredeti hajszíne barna, vagy a barna valamelyik árnyalata. Ezzel szemben a legkedveltebb festett hajszín a vörös és változatai. A vörös haj temperamentumot, tüzes természetet sugároz. Ez nagyban hozzájárul a nők önbizalmához, hiszen nap, mint nap vörös nőként látják magukat a tükörben. A második helyen a szőke és a szőkésbarnára festett haj áll. Ők azok, akiket a legtöbb férfi ellenállhatatlanul vonzónak talál. Ezek a nők, amikor a tükörbe néznek szexi és kihívó nőt látnak, amitől bátrabbak lesznek. Ujjuk köré csavarják a férfiakat.
A barna haj, az iskolázottságott, az igényességet sugallja. Ezek a nők igazán odafigyelnek magukra. Kiegyensúlyozottak és kitartóak.

A kutatók is felfigyeltek erre a jelenségre, miszerint a hajunk színe befolyásolja a személyiségünket, és a teljesítőképességünket.
Így a hajszínek alapján felállították az ideális női munkacsoportot:
a vörös jön az ötleteivel, a barna mesterien kivitelezi, a szőke bemutatja a nyilvánosság előtt, a fekete pedig kezeli a bevételeket és a kiadásokat.







A lényeg tehát, hogy merjünk bátran hajszínt választani az egyéniségünkhöz, a bőrszínünkhöz és a temperamentumunkhoz. A fontos csak az, hogy hajunk legyen ápolt és akkor már bármilyen színben pompázhat.


A siker nem marad el!


Ismerd meg a trendi tippeket »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top