Életmód

8 gyakorlat a forrónadrágért

Feszesebb combokra, kerekebb popsira vágysz? A leghatékonyabban testmozgással tehetsz a formálásukért. Ne várd a csodát, veselkedj már ma neki az alábbi hatékony gyakorlatoknak!

Győzd le a cellulitiszt!

Az alábbi praktikák segítenek az ellenséges huplik visszaszorításában:

• Jéghideget neki! A hideg-meleg váltott zuhany nagyon hatásos lehet, mivel a bőr anyagcseréjét fokozza. Egy percig locsold a problémás területet kellemesen meleg vízzel, majd jöhet a 20 másodperces jéghideg zuhany. Fontos, hogy mindig a meleg fázissal kezdj, és a lábaktól a szív felé haladj! Ismételd meg legalább még egyszer a váltást!

• Szerezz be egy luffakesztyűt, és annak segítségével dörzsöld át a kritikus zónákat egy jó minőségű bőrradírral. Ne sajnáld az időt, légy alapos! Ezzel előkészíted a bőrödet arra, hogy a cellulitiszkrém megfelelően felszívódjon.

• A narancsbőr elleni védekezéshez ma már számtalan termék áll rendelkezésre. Érdemes a koffeines változatot választanod. Alaposan, körkörös mozdulatokkal, lábanként 2-3 percen át masszírozd a bőrödbe.

• Kerüld azokat az ételeket, amelyek a zsír és a cukor kombinációját tartalmazzák, mert ezek a cellulit leghűbb támogatói!

• Ügyelj a megfelelő folyadékpótlásra, mindennap kortyolj el két liter ásványvizet!

Tipp: Nézd meg új videóinkat a témában!
Étrendi tanácsok
Tekercselés

Váltófürdő

Hiába is változékony az idei nyár időjárása, a melegebb napokon biztosan te sem szívesen hagyod a szekrényben a rövidebb nadrágokat, a lenge ruhákat és a miniszoknyákat. Felmérések szerint mégis minden második nő elégedetlen a lábával és a fenekével: túl vaskosnak, túl puhának, túl formátlannak találja őket.

Alábbi gyakorlataink egyszerre formálják a combot és a popsit, és akár este a tévé előtt vagy nyaralás alatt is elvégezhetők. Semmi másra nem lesz szükséged, csak egy kis kitartásra.

 

1. Súlyáthelyezés


Ez a gyakorlat bemelegítésnek is kiváló. Állj terpeszbe, majd helyezd a testsúlyod a bal lábadra, törzsed forgasd balra, amelyet jobb karod is kövessen, mintha valamit el szeretnél érni a távolban. Ezután térj vissza a kiindulóhelyzetbe. Az oldalakat váltva végezd a gyakorlatot!

Nemcsak a combodat, a derekadat is formálja a gyakorlat.

Mindkét oldalra végezz 20 ismétlést!

2. Térdhúzás

 

Helyezkedj támadóállásba, testsúlyod legyen az elöl lévő lábadon, karjaidat nyújtsd lazán előre. Ezután húzd előre a térdedet szorosan a másik mellé, karodat ezzel egy időben húzd a tested mellé hajlítva úgy, hogy a tenyerek felfelé nézzenek. Ezt követően emeld újra a karod előre és told hátra a lábad, a testsúlyod azonban végig maradjon elöl.

Mindkét lábbal végezz 4 × 8 ismétlést, de a sorozatok között ne tarts szünetet!

 

3. Lábemelés hátra

Kapaszkodj meg egy szék támlájában vagy a falban. Emeld nyújtva hátra az egyik lábad, lábfejed legyen spiccben, közben feszítsd meg a feneked, majd tedd le úgy, hogy a testsúlyod a tartó lábadon maradjon.

Mindkét lábbal végezz 50 ismétlést!

4. Támadóállásból láblendítés

 

Állj zárt állásban, kezedet tedd csípőre. Lépj ki az egyik lábaddal támadóállásba, hajlítsd a térdeidet, ameddig még kényelmes, majd helyezd át a testsúlyodat az elöl lévő lábadra, és hátsó lábadat emelve nyújtsd ki a térded, majd ereszkedj vissza a hajlított térdű támadóállásba. Ügyelj arra, hogy a bokád vonala ne kerüljön hátrább a térdednél.

Mindkét lábbal végezz 25 ismétlést!

 

5. A. Térdhajlítás

Állj nagyterpeszbe, lábfejeidet forgasd kifelé, kezeidet tedd csípőre. Hajlítsd be minél jobban a térdeidet, mintha egy sámlira szeretnél leülni, majd nyújtsd ki újra. Ügyelj arra, hogy közben ne told ki a feneked, és a törzsed se essen előre.

Végezz 50 ismétlést!

5. B. Térdhajlítás lábemeléssel

Állj nagyterpeszbe, tedd csípőre a kezed. Hajlítsd be minél jobban a térdeidet, mintha egy sámlira szeretnél leülni, majd térdnyújtás közben emeld az egyik lábad oldalra, majd térj vissza ismét a térdhajításhoz. A lábemelésnél feszítsd meg a feneked és nyújtsd ki a levegőben lévő lábad!

Végezz összesen 50 ismétlést!

6. Térdérintés

 

Ehhez a gyakorlathoz egy labda is szükségeltetik. Emeld magastartásba, térdeidet hajlítsd be enyhén terpeszállásban. Húzd fel az egyik térdedet oldalirányba, és érintsd meg a labdával. Váltogasd az oldalakat!

Mindkét lábbal végezz 4 × 8 ismétlés!

7. Lábtolás alkartámaszban

Helyezkedj el alsó térdelőtámaszban, és tegyél egy félliteres ásványvizes palackot a térdhajlatodba. (De enélkül is végezheted!) Told a lábad a plafon felé, addig, amíg derékszöget nem zár be (a lábfejedet feszítsd vissza), majd lassan engedd le. A hasadat húzd be közben, és a hátaddal se homoríts bele! Ez a gyakorlat remekül formálja a popsit.

Mindkét lábbal végezz 4 × 8 ismétlést!

8. Lábemelés oldalfekvésben


Helyezkedj el kényelmesen oldalfekvésben, támaszkodj meg a könyöködön. Húzd a felül lévő lábad előre a mellkasod irányába, nyújtsd ki, majd emeld nyújtva a plafon felé legalább 45 fokig, végül lassan engedd le. A lent lévő lábad maradjon mindvégig nyújtva!

Mindkét lábbal végezz 4 × 8 ismétlést!

Fokozd a hatást!

• Szépen formálja e problémás területeket a gyaloglás, a futás, a tenisz, a kerékpározás, az akvaaerobik és egyes pilatesgyakorlatok is.

• Ha térdfájós vagy, óvatosan végezd a térdhajlításos gyakorlatokat. Csak addig ereszkedj le, amíg nem érzel fájdalmat!

• Ügyelj arra, hogy az edzések előtt alaposan melegítsd be a lábizmokat, legalább 3 percig gyalogolj egy helyben, vagy lépegess oldalra, végezz néhány térdkörzést és súlyáthelyezést.

• A gyakorlatok elvégzése után ne feledkezz a megdolgoztatott izmok nyújtásáról. Például helyezkedj nyújtott ülésbe, akassz egy törölközőt a talpadra, fogd meg a két végét, és a törölköző segítségével hajolj minél közelebb nyújtott lábaidhoz. Tartsd ki ezt a pozíciót fél percig!

Torna.lap.hu »
Egészség.lap.hu »
Fogyókúra.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top