Életmód

3 étel, amivel felturbózhatod az agyad

Egyes ételek képesek rá, hogy frissen és jó formában tartsák az agyadat: megmutatjuk, mit egyél, ha komoly szellemi terhelés vár rád.

Curry

Az indiai és a thai konyha kedvelt fűszere erős gyulladáscsökkentő hatásáról ismert. Emellett azonban állatkísérletek igazolták, hogy a curry képes kitisztítani a szervezetből azokat a fehérjéket (az úgynevezett amiloid plakkokat), amelyek túlzott mennyiségben termelődve okai lehetnek az Alzheimer-kórnak.
Így fogyaszd:
ízesítsd vele a tésztaszószt, a salátaöntetet vagy a húsételeket – vagy menj el egy indiai étterembe!

Bogyós gyümölcsök

A kutatások szerint ezek az antioxidáns-erőművek az agyat is védik, bár az egyelőre nem tisztázott, hogyan. Egyes kísérletek arra utalnak, hogy a bogyós gyümölcsök hatóanyagai segítenek az agysejtek közötti kapcsolatok kiépítésében.
Így fogyaszd:
add hozzá a reggeli gabonapelyhedhez, keverd joghurtba, vagy egyszerűen nassolj belőle.

Víz

A sejtjeinknek vízre van szükségük az optimális működéshez – ez alól az agysejtjeink sem kivételek (az agy jó háromnegyede nem másból áll, mint a jó öreg H2O-ból). Megfigyelések szerint azok, akik eleget isznak, jobban teljesítenek az agyi erőfeszítést kívánó teszteken, mint azok, akik ki vannak száradva.
Így fogyaszd:
egész nap – legalább 6-8 pohár fogyjon el belőle!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top