Életmód

Új rákellenes csodaszer a láthatáron?

A laboratóriumi vizsgálatok során a szárított papaja kivonata képes lassítani a ráksejtek növekedését - ez derül ki egy új amerikai-japán kutatásból.

A Floridai Egyetem kutatója, Dr. Nam Dang, és japán kollégái arra a megállapításra jutottak, hogy a papaja kivonata laboratóriumi körülmények között képes volt tízféle daganatos sejtkultúra (köztük a méhnyak-, a máj-, a tüdő- és a hasnyálmirigyrák mintái) növekedését lassítani. Ahhoz azonban további vizsgálatok szükségesek, hogy kiderüljön, vajon az emberi szervezetben is kifejti-e a gyümölcs kivonata ugyanezt a hatást.

A kutatók szerint viszont úgy tűnik, hogy a papaja-kivonat hatást gyakorol az immunrendszer működésének szabályozására, és az egészséges sejteknek nem árt, így nem okoz nemkívánatos mellékhatásokat. Ez megmagyarázza, miért fogyasztják gyógynövényként a gyümölcsöt Vietnam és Ausztrália őslakosai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top